Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Γ. Παπανδρέου και Δ. Χριστόφιας συνομίλησαν για Κυπριακό και Μεσανατολικό

Γ. Παπανδρέου και Δ. Χριστόφιας συνομίλησαν για Κυπριακό και Μεσανατολικό

Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μαχμούντι, συνομίλησε τηλεφωνικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών πραγματοποίησε χθες και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην τριαντάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο τόσο για τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, όσο και για τη τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια των οποίων πέρα από το Μεσανατολικό, ήγειρε και το Κυπριακό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον κ. Χριστόφια για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Μαχμούτ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, κ. Χαρίρι, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της συνέχισης των προσπαθειών για έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. 

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα αρνητικά μηνύματα που το τελευταίο διάστημα εκπέμπει συνεχώς ο κ. Έρογλου, με καθημερινές του δηλώσεις. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω προώθηση των προτάσεων του Κυπρίου προέδρου, αναφορικά με το κυπριακό στο διεθνή χώρο.

Επιπλέον, στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους ξένους ηγέτες, ο πρωθυπουργός συζήτησε και τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τον Λίβανο και την Λιβύη με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε