Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γ.Παπανδρέου: θα ξεχρεώσουμε τους δανειστές μας

Γ.Παπανδρέου: θα ξεχρεώσουμε τους δανειστές μας
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.06.2010 | 13:08
Πρώτη δημοσίευση: 04.06.2010 | 13:08

«Έχουμε ήδη πάρει μία σειρά μέτρων και υιοθετήσαμε...

ένα πρόγραμμα με τη βοήθεια της ΕΕ, για να καθησυχάσουμε τους δανειστές μας. Θα τους αποπληρώσουμε. Αυτός είναι ο κύριος στόχος όλων όσων έχουμε κάνει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

 

«Έχουμε δείξει την πολιτική μας βούληση αλλά επίσης και την ικανότητά μας να βάζουμε σε εφαρμογή τα μέτρα. Μέσα σε τρεις μήνες πραγματοποιήσαμε περισσότερες αλλαγές στην Ελλάδα από όσες είχαν γίνει την τελευταία δεκαετία. Και θα συνεχίσουμε. Πρέπει να κάνουμε την ελληνική οικονομία μία βιώσιμη οικονομία. Τώρα, οριστικοποιούμε το ζήτημα των συντάξεων, της αγοράς εργασίας, των κλειστών επαγγελμάτων κ.ά. Θα υπάρξουν, παράλληλα, και άλλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, αναφορικά με τους στόχους της διαφάνειας και της καταπολέμησης των πελατειακών σχέσεων, και της διαφθοράς. Παράλληλα, θέλουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας σε τομείς όπως είναι η πράσινη ενέργεια».

 

Σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη καθυστέρησε να βοηθήσει στην Ελλάδα, σημείωσε:

 

«Παρόλα τα μέτρα που πήραμε αμέσως για να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, οι αγορές παρέμειναν πολύ ανήσυχες, υστερικές. Γι' αυτό χρειάστηκε ο μηχανισμός υποστήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Έπρεπε να ηρεμήσουν οι αγορές, αλλά επίσης να δημιουργηθεί και ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στην Ελλάδα» και προσέθεσε:

 

«Είναι παράδοξο: Από τη μία πλευρά, η Ευρώπη υπήρξε αργή, εάν τη συγκρίνουμε με τις αγορές, αλλά από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν υπήρξε τόσο γρήγορη. Η Ευρώπη είναι έτσι. Παρά τα θεσμικά προβλήματα, παρά τα πολιτικά προβλήματα, οι αποφάσεις ελήφθησαν».

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook