Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γ.Παπανδρέου:"Θα πάρουμε επιπλεόν μέτρα αν χρειαστεί"

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2010 | 20:50
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2010 | 12:21

Σε συνέντευξή του στο BBC ο πρωθυπουργός επανέλαβε οτι η Ελλάδα χρειάζεται την πολιτική και όχι την οκονομική στήριξη της Ευρώπης.

  "Βρισκόμαστε εντός των στόχων, και ακόμη υψηλότερα, στα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου, οπότε πηγαίνουμε καλά. Εάν πράγματι χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα τα λάβουμε προκειμένου να μειώσουμε το έλλειμά μας κατά 4% εντός του 2010. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό, εάν είναι απαραίτητο", είπε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο ΒΒC.

O Γ. Παπανδρέου επανέλαβε: "Δώστε μας χρόνο, δώστε μας στήριξη -και δεν μιλώ για οικονομική, αλλά για πολιτική στήριξη- προκειμένου να αποδείξουμε ότι κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και ότι είμαστε και πάλι αξιόπιστοι", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εκπομπή του Άντριου Μαρ του BBC.

    "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη δανεισμού. Οι ανάγκες μας για δανεισμό είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Αυτό που λέμε είναι απλά ότι χρειαζόμαστε βοήθεια προκειμένου να μπορέσουμε να δανειστούμε με τα ίδια επιτόκια που δανείζονται και οι υπόλοιπες χώρες και όχι με τα υψηλά επιτόκια που υπονομεύουν τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων(για τη μείωση του ελλείμματος).

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευρεία στήριξη της ελληνικής κοινωνίας για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, παρά τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

    "Αυτό που διαπιστώνουμε, και που δεν έχω δει παρά μόνο την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι ένα πραγματικό αίσθημα ενότητας του Ελληνικού λαού που επιθυμεί να κάνει την αλλαγή", συμπλήρωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

    "Ας καθίσουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ας καθίσουμε να δούμε τι πρόοδο έχουμε επιτύχει, πώς πηγαίνουμε με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχουμε καταρτίσει", συμπλήρωσε ο ο κ. Παπανδρέου.

 
Μέσα στην εβδομάδα το αίτημα για εξεταστική επιτροπή;

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ειλημμένη η απόφαση απο την κυβέρνηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα αφορά την πενταετία 2004-2009. Μάλιστα είναι πιθανό να κατατεθεί το σχετικό αίτημα στη Βουλή εντός της εβδομάδος.
Με την εξέλιξη αυτή όμως, φαίνεται οτι δεν συμφωνούν αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος υποστηρίζει οτι τα ζητήματα αυτά έχουν κριθεί μέσα απο την ψήφο του ελληνικού λαού. 'Αλλα στελέχη, όπως ο Δ. Ρέππας, προοετίνουν να μην υπάρξει επείγουσα διαδιακασία απο την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, καθώς η Βουλή ήδη απασχολείται με άλλες τέσσερις εξεταστικές επιτροπές.


    


   Διαδώστε αυτό το άρθρο