Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γ.Πεταλωτής: “Η κυβέρνηση δεν πάει στην ΔΕΘ λαϊκιστικά”

“Δεν πάμε στην ΔΕΘ λαϊκιστικά και δεν θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα”, λέει η κυβέρνηση. Κριτική και στη ΝΔ για τα όσα υποστηρίζει για τις δημοτικές εκλογές.

“Η κυβέρνηση δεν πάει στην ΔΕΘ λαϊκιστικά και δεν πρόκειται να εξαγγείλει μέτρα τα οποία δεν αντέχει η ελληνική οικονομία” δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
 
Με αφορμή την κριτική που ασκείται για τους όρους του μνημονίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει και εφαρμόζει το μνημόνιο και παράλληλα προωθεί και τις δικές της πολιτικές με βάσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση.
 
Για το θέμα των προσλήψεων συμβούλων στο γραφείο του πρωθυπουργού ξεκαθάρισε ότι όλα γίνονται με διαφάνεια και όλα τα ονόματα τα βιογραφικά και οι δαπάνες θα δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο. Παράλληλα απέκρουσε την κριτική που ασκείται για παρακυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης εν όψει των δομικών αλλαγών στην κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση στην άσκηση του κυβερνητικού έργου και καμία παράλυση γενικότερα στην λειτουργία της κυβέρνησης.
 
Έχουμε τη συναίνεση του ελληνικού λαού

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία του Έλληνα πολίτη και του εισοδήματός του, αλλά και η ανάταξη της οικονομίας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν υπάρχει χρόνος για συναίνεση με τα συνδικάτα, εν όψει της ΔΕΘ. «Θεωρούμε ότι έχουμε τη συναίνεση του λαού στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, ότι έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλες αλλαγές χρειάζονται ακόμα και θυσίες»,υποστήριξε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες επιλογής εκείνων των υποψηφίων που θα μπορέσουν να στηρίξουν την πολύ μεγάλη αυτή αλλαγή» και ότι αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι παρατηρείται το φαινόμενο η αντιπολίτευση να προσπαθεί να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια λογική αντι-μνημονίου. «Εμείς πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, να έχουμε πραγματική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προκύψουν πρόσωπα που πιστεύουν στο θεσμό του “Καλλικράτη” και να μπορέσουν να τον πάνε μπροστά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε