Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γ. Ραγκούσης : “Ούτε καν έλεγξαν τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ”

Γ. Ραγκούσης : “Ούτε καν έλεγξαν τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ”

«Κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε μας τους υπουργούς δεν είχε ειπωθεί τίποτα για την ύπαρξη μιας τέτοιας λίστας». Αυτή είναι η δήλωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση για τη λίστα Λαγκάρντ στην εφημερίδα «Frankfurter AllgemeineZeitung».

Συγκεκριμένα υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι ο λόγος για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ο εξής :
«Κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε μας τους υπουργούς δεν είχε ειπωθεί τίποτα για την ύπαρξη μιας τέτοιας λίστας. Αφού κατ’ επανάλειψη περικόψαμε συντάξεις και μισθούς και επιβάλαμε νέα βάρη στους απλούς πολίτες, μάθαμε εκ των υστέρων την ύπαρξη μιαςλίστας με τα ονόματα πλουσίων επιχειρηματιών,οι οποίοι –επίσημα ίσως, ανεπίσημα μετά βεβαιότητος- είχαν φοροδιαφύγει. Όμως δεν αναλήφθηκε καμιά πρωτοβουλία εναντίον των ανθρώπων αυτών, ούτε καν τους έλεγξαν.»
Υποστήριξε επίσης ότι είναι δευτερεύον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ασήμαντο, ποιος είναι ο λόγος που παρακρατήθηκε η συγκεκριμένη λίστα. Αποφασιστικό είναι ότι εξαιτίας αυτού του χειρισμού της λίστας δημιουργήθηκε στους πολίτες σε όλη την Ελλάδα η εντύπωση ότι η εξαφάνιση της λίστας που μεσολάβησε σχετιζόταν με μερικά από τα ονόματα που αναφέρονταν σε αυτήν. 
Επίσης ο κ. Ραγκούσης εκτιμά ότι το πολιτικό σύστημα έχει μέλλον αλλά όχι τα κόμματα : «Με τη σημερινή μορφή τους ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας δεν έχουν μέλλον. Οι αρχές και οι ιδέες έχουν μέλλον, τα σημερινά κόμματα και οι ηγεσίες τους όχι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Δραματικοί τόνοι Στουρνάρα: “Πάτε να κάνετε τη χώρα Βόρεια Κορέα”

 Άγριος καυγάς στη Βουλή: “Δεν ντρέπεστε κύριε Μητσοτάκη”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε