Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γ. Σταθάκης: Θα τα αλλάξουμε όλα… με το νέο αναπτυξιακό νόμο

Γ. Σταθάκης: Θα τα αλλάξουμε όλα… με το νέο αναπτυξιακό νόμο

Παραγωγή και καινοτομία οι δύο αιχμές του νέου αναπτυξιακού νόμου και με εστίαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτό τον άξονα, ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης περιέγραψε από το βήμα της Βουλής το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα καταθέσει σημειώνοντας πως “θα κινείται σε πιο συμβατό μοντέλο, θα απαντά στο αναπτυξιακό πρότυπο που θέλουμε για τη χώρα, δεν θα επαναλαμβάνει κακοδαιμονίες και θα ευνοεί την εξωστρέφεια της οικονομίας.”

Ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και στην κριτική που άσκησε η πρόεδρός της, Φώφη Γεννηματά, είπε πως οι πυλώνες του νέου αναπτυξιακού νόμου θα είναι «8», θα αναδιανέμει τα κονδύλια σε σχέση με τους προηγούμενους σχεδιασμούς «αλλάζοντας τους και κάνοντάς τα καλύτερα… γιατί αυτό θέλουμε είναι να ενθαρρυνθεί η παραγωγή και η καινοτομία…»

Ο κ. Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων μηνών θα υπάρξουν μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για απλοποίηση διαδικασιών και αδειοδότησης επιχειρήσεων εντός τεσσάρων ημερών στους τομείς της εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, του τουρισμού και τις εξορύξεις. Όλα είπε τα γραφειοκρατικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν για να ευνοηθούν οι επενδύσεις, θέτοντας όμως δύο εξαιρέσεις: την προστασία του περιβάλλοντος και των αρχαιολογικών θεμάτων, μια έμμεση πλην σαφής αναφορά – όπως ερμηνεύτηκε – στις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της Χαλκιδικής και της Ρόδου.

Αναφερόμενος στα προβλήματα με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, είπε πως το μοντέλο προδικαστικών συμβιβασμών που εισάγεται και θα επεκταθεί σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας για να παρακάμπτονται χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες. Για δε το μοντέλο της επιχειρηματικότητας «Βουλγαρίας» ο κ. Γιώργος Σταθάκης αντιτάχθηκε λέγοντας πως εάν το ακολουθήσουμε δεν θα έχουμε επιτυχία γιατί δεν έχουμε ούτε φθηνό εργατικό κόστος ούτε και θα αποκτήσουμε…

Αναφορικά με την κριτική που του ασκήθηκε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ο υπουργός είπε πως «τα κάναμε όλα καλά»! και ως απόδειξη είπε πως η απορροφητικότητα του «έκλεισε στο 108% και για αυτό είμαστε υπερήφανοι» Για την νέα προγραμματική περίοδο τόνισε πως «μας κάνετε κριτική γιατί δεν εφαρμόζουμε τα δικά σας προγράμματα που είχατε κάνει εσείς αλλά η απάντηση είναι απλή ότι μα γι αυτό είμαστε εδώ (στην Κυβέρνηση) για να τα αλλάξουμε… να τα κάνουμε διαφορετικά και αποδοτικά…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε