Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γ. Σταυρόπουλος: Είναι δυσάρεστο ότι οι δανειστές μας ζητούν εγγυήσεις σε συνταγματικό επίπεδο

Γ. Σταυρόπουλος: Είναι δυσάρεστο ότι οι δανειστές μας ζητούν εγγυήσεις σε συνταγματικό επίπεδο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2012 | 08:06
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2012 | 22:37

“Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο ότι οι δανειστές μας ζητούν εγγυήσεις σε συνταγματικό επίπεδο. Δείχνει την έλλειψη αξιοπιστίας την οποία η χώρα μας διατηρεί στο εξωτερικό λόγω των λαθών του παρελθόντος” αναφέρει ο Υπ. Επικρετείας.

Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής τονίζει ότι η δέσμευση για προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους μπορεί να γίνει με αξιοποίηση του άρθρου 28 του Συντάγματος και τυπικό νόμο αυξημένης ισχύος.

Θεωρεί ότι είναι εφικτό με την παρούσα πολιτική συγκυρία να συγκεντρωθεί η ψήφος 180 βουλευτών για να κυρωθεί ο νόμος και να αποφευχθεί η συνταγματική τροποποίηση. Τονίζει, πάντως, πως η χώρα χρειάζεται, επειγόντως, μια θεμελιώδη αλλαγή στη νοοτροπία κυβερνώντων και κυβερνωμένων και προσθέτει: “Είναι ανάγκη όλοι να σοβαρευτούμε περισσότερο, να επιστρατεύσουμε τον δυναμισμό και την εργατικότητα του λαού μας”.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις και ίδρυση νέων επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, αποκρατικοποιήσεις που θα προσελκύσουν νέα κεφάλαια στη χώρα και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση των δημοσίων και την κοινωνική προστασία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο