Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: “Κάποτε ο Παπακωνσταντίνου ήταν μαζί μας. Τώρα κάνει οτι δεν μας ξέρει”

Σκληρή επίθεση αλλά και ντοκουμέντα από τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν τον υπουργό Οικονομικών σε παλιότερες εποχές να είναι δίπλα σε συνδικαλιστές. Δειτε τις φωτο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ”στις καταλήψεις μας και στις μπούκες μας ήταν μαζί μας ο Παπακωνσταντίνου και ο Σαχινίδης και μας εμψύχωναν για να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ απο τον Αθανασόπουλο στην ΑΡΔΕΕ. Όταν όμως το κόμμα μας γίνεται κυβέρνηση τότε εμείς γι΄αυτούς γινόμαστε άγνωστοι”.

Και έδωσε στην δημοσιότητα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα:

Για τον Λέανδρο Ρακιντζή ο κύριος Φωτόπουλος ανέφερε “αμφισβητούμε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τις διακοπές των συνδικαλιστών”.

Μετά τις αποκαλύψεις για διακοπές σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία, πανάκριβα δώρα, εκθέσεις φαντάσματα που πληρώθηκαν και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, τώρα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έρχονται και τραβούν την κατάσταση στα άκρα ζητώντας το ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αυτό το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελούν περιουσία των εργαζομένων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν ενσωματώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Η ΓΕΝΟΠ απειλεί πως εάν δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή τους τότε θα προσφύγουν με ομαδικές αγωγές στη δικαιοσύνη κατά του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να διεκδικήσει όπως αναφέρουν τα χρήματά τους.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Γκαραβέλας”ο νόμος 2773 του 1999, το άρθρο 34 κάνει λόγο ρητά και κατηγορηματικά ότι το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και παροχές. Επειδή το κράτος δεν ειναι συνεπές στις υποχρεώσεις ο κόσμος αδυνατεί να πάρει σύνταξη και εφάπαξ. Είναι χρήματα δικά μας. Εμείς θα τα διεκδικήσουμε νομικά και στα Ελληνικά και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όσον αφορά στις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ”.

Ακούστε τη δήλωση του αναπληρωτή Γραμματέα

Η μετοχοποίηση της ΔΕΗ τέθηκε άλλωστε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Μπιρμπίλη, ενώ την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ θα ανακοινώσει τις θέσεις της κατά της πώλησης μεριδίου μετοχών από το Δημόσιο καθώς και, πιθανότατα, πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η πώληση “πακέτου” έως 17 % των μετοχών της ΔΕΗ, το 2012, (ώστε το ποσοστό του Δημοσίου να περιοριστεί από 51 σε 34 %) περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής του υπουργείου Οικονομικών, οι λεπτομέρειες του οποίου θα εξειδικευθούν ως τις 15 Μαΐου. Το πρόγραμμα προβλέπει πάντως διατήρηση δημοσίου ελέγχου και μάνατζμεντ της ΔΕΗ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η πρόβλεψη για ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων εταιριών, προκειμένου οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ να αποκτήσουν πρόσβαση στο 40 % της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος.

Διαβάστε επίσης:

Συνδικαλιστικό όργιο εκατομμυρίων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Ασύλληπτες σπατάλες και παρέμβαση του ΣΔΟΕ

31,2 εκατομμύρια για λουλούδια, αρώματα, αφίσες και … πάρτι – Στον εισαγγελέα το πόρισμα

Κόλαφος το πόρισμα Ρακιντζή: Παράνομες οι επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε