Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Γάκης και Δημαράς αναγνωρίζουν ότι η απλή αναλογική θα γεννήσει ετερόκλητες ιδεολογικές συμμαχίες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Φωνές» και «προειδοποιήσεις» και από το εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η Κυβέρνηση ότι θα «γεννήσει» ετερόκλητες ιδεολογικές συμμαχίες για να κυβερνηθεί η χώρα ή κυβερνήσεις «μεγάλου» συνασπισμού.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια ανέφερε πως «δεν μπορώ να μην πω ότι φοβάμαι ή τρέμω στην ιδέα ή στο ενδεχόμενο, αυτή η ιδέα της απλής αναλογικής, της άδολης έκφρασης της λαϊκής βούλησης, να μετατραπεί σε έναν ιδεολογικό κόφτη, ο οποίος θα επιβάλει συνεννοήσεις πολιτικών κομμάτων εντελώς ανομοιογενών…» εάν και πρόσθεσε πως αυτό θα είναι ευθύνη των πολιτικών για το πώς θα κάνουν την χρήση αυτού του εργαλείου και αυτοί θα πρέπει να απολογηθούν…».
Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η αναφορά του συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργου Δημαρά, που είπε «είναι αυτονόητο ότι Αριστερά και Οικολογία θα επιδιώξουν στρατηγικές συμμαχίας προοδευτικής κατεύθυνσης, που θα στοχεύουν σε δίκαιη κοινωνία και βιωσιμότητα σε κάθε επίπεδο, τη φύση, την οικονομία και την κοινωνία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και συμμαχίες με συντηρητικές δυνάμεις, όταν η εθνική ανάγκη το επιβάλλει».

Μια αναφορά που σαφώς τροφοδοτεί τα σενάρια για κυβερνητικούς σχηματισμούς των δύο μεγάλων κομμάτων…
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε