Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γάλλος Πρέσβης: Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα – Το 2016 χρονιά εξόδου από την κρίση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

Μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία στην Ελλάδα και ελπίδας ότι το 2016 θα είναι η χρονιά εξόδου από την κρίση, έστειλε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί, στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία, χτες βράδυ.

Οπως το 2015, έτσι και το 2016, η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, είπε ο Γάλλος πρέσβης, τονίζοντας ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση των δύσκολων, αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για την οποία θα έχει τη βοήθεια της Γαλλίας, όπως την είχε και για την υπογραφή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, καθώς και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Θα συνεχίσουμε μαζί την κοινή στρατηγική,τόνισε, κάνοντας μνεία της συμφωνίας μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ως ελπιδοφόρα μηνύματα για τη νέα χρονιά ανέφερε, μεταξύ άλλων, τη συμφωνία για το κλίμα που υπεγράφη στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο και τη συμφωνία για τον πυρηνικό έλεγχο του Ιράν.

Ο χαιρετισμός του έκλεισε στα ελληνικά και με συναισθηματικά φορτισμένες φράσεις όπως:

«Ελπίζω να ανταποδώσω με τη στήριξή μας την αγάπη που μας έδωσαν οι Ελληνες» αναφερόμενος στη φιλική υποδοχή της οποίας έτυχε στην Ελλάδα, τους τέσσερις μήνες που έχει αναλάβει τα διπλωματικά του καθήκοντα στη χώρα μας.

Την ικανοποίησή του για την ομιλία του Γάλλου πρέσβη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης που παραβρέθηκε στη γιορτή, σχολιάζοντας ότι «η ανθρώπινη πλευρά που έδειξε στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, πάει χέρι-χέρι με τη διπλωματία» και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε καθώς «έχει περισσέψει ο κυνισμός».

Σε όλες τις αίθουσες του πρώτου ορόφου της πρεσβευτικής κατοικίας επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας, φίλους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε