Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γείτονας για Χριστοφοράκο: “Δεν τον ξέρω προσωπικά τον κύριο!”

Γείτονας για Χριστοφοράκο: “Δεν τον ξέρω προσωπικά τον κύριο!”

«Παιχνίδια» του Μ. Χριστοφοράκου χαρακτήρισε ο Κώστας Γείτονας τις αιτιάσεις του πρώην ισχυρού άντρα της

SIEMENS HELLAS ότι χρηματοδότησε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που εκείνος ήταν υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος (περίοδο 2000-2004).

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διέψευσε κατηγορηματικά όχι μόνο τα περί χρηματισμού αλλά και  ότι υπήρξε συνάντηση τους προκειμένου ο κ. Χριστοφοράκος  να δώσει χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είχα καμία προσωπική σχέση με τον Χριστοφοράκο.  Η μόνη επαφή που είχα με τον Χριστοφοράκο ήταν για θέματα απορρήτου επικοινωνιών, όταν ήμουν Πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που τον είχα δει μια δυο φορές.  Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για το C4i» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γείτονας κατά την κατάθεση του σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και απέδωσε τα όσα ισχυρίστηκε στις καταθέσεις του στη Γερμανική Δικαιοσύνη ο Μ. Χριστοφοράκος σε «παιχνίδι του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens» προκειμένου να εμπλέξει τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα.

 

Αναφορικά δε με τις 6 εγγραφές του ονόματος του στα ημερολόγια  του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens στην Ελλάδα (πριν τις εκλογές του 2004 και του 2007), κατέθεσε πως δεν τον αφορούν…!

 

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ήταν εξίσου κατηγορηματικός…: «Στην περίοδο που ήμουν εγώ υπεύθυνος οικονομικού στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δεν μπήκε μαύρο χρήμα. Πάντως, σε ερώτηση αν αυτό συνέβη επί Τσουκάτου, με δεδομένη και την ομολογία του ότι έλαβε 1 εκατ. ευρώ για λογαριασμό της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Γείτονας ήταν εξαιρετικά προσεκτικός… «Ήταν προηγούμενη κατάσταση από εμένα, δεν εκφράζω καμία άποψη. Το θέμα είναι στην δικαιοσύνη», είπε.

 

Η Ν.Δ. (Κ. Τζαβάρας και Στ. Καλαφάτης) κατηγόρησε τον κ. Γείτονα ότι δεν συνεισέφερε ουσιαστικά στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής, το ΚΚΕ (Αθ. Παφίλης) και ο ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Παπαδημούλης) κατήγγειλαν… «στημένο έργο» με στόχο τη «συγκάλυψη».

 

Το κατώφλι της Εξεταστικής πέρασε για… λίγα λεπτά, και ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. Κώστας Σημαιοφορίδης, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως δεν είχε καμία αρμοδιότητα εκ της θέσεώς του στην οικονομική διαχείριση του κόμματος.  Ουσιαστικά υπονόησε πως τα οικονομικά χειρίστηκε ο μακαρίτης Γιάννης Βαρθολομαίος…!

 

Αύριο στην Εξεταστική θα καταθέσουν για την υπόθεση C4i, τα μέλη «Αθήνα 2004» κ.κ. Καπράλος και Σπανουδάκης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί ως μάρτυρες από την Επιτροπή για δεύτερη φορά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης (Τρίτη), ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης (Τετάρτη) και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης επί Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας (Πέμπτη).

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε