Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γεννηματά: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική. Όμως δεν αισθανθήκαμε ποτέ ενοχικά, αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε ότι πράξαμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό». Αυτό τονίζει η Φώφη Γεννηματά σε σημερινή συνέντευξή της.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε συνέντευξή της στα «Νέα» τονίζει ακόμη πως «ενοχικά πρέπει να αισθάνονται όσοι έσπειραν τον διχασμό, οι κάθε λογής λαθρέμποροι ιδεών και οι “πραματευτάδες της ψεύτικης ελπίδας”».

Η Φώφη Γεννηματά σημειώνει ακόμη ότι ο κίνδυνος για ένα τέταρτο μνημόνιο είναι ορατός, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται «στα πρόθυρα μιας επαχθούς νέας συνθηκολόγησης ηττημένου», ενώ «δεν έχει την νομιμοποίηση να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνικού λαού».

Για την πορεία της αξιολόγησης, υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να τρέφει κανείς αυταπάτες», καθώς για να κλείσει, στο «και πέντε, θα υπάρξουν υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα».

Σχετικά με την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση και εκτιμά ότι «γενικότερα υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα».

Τέλος, για τη σημερινή συνάντηση με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά επισημαίνει ότι «δεν είναι μια εκδήλωση αναμνήσεων και νοσταλγίας», αλλά «μια αρθρωμένη κίνηση ενότητας και δράσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε