Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γεννηματά σε κυβέρνηση: Έχετε πιάσει πάτο!

Γεννηματά σε κυβέρνηση: Έχετε πιάσει πάτο!

Τρείς στις τρείς… οι παρουσίες και τοποθετήσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλή.

Η κυρία Φώφη Γεννηματά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σφυροκόπησε την Κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το κόμμα της για την Υγείας ανάφερε πως «το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, η επιβίωση των νοσοκομείων δοκιμάζεται… χειρότερα δεν γίνεται πια… επιστρέφουμε στις καταστάσεις του προ –ΕΣΥ…»

Καταλόγισε την συγκυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για παρεμβάσεις κομματικού ελέγχου και διοικητικής και διαχειριστικής ανεπάρκειας και σημείωσε σκοπτικά πως «την Πρωταπριλιά του 2015 ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε πως «διορίζει» άμεσα 4.500 μόνιμους υπάλληλους στην Υγεία. Εκτιμώ πια ότι δεν επέλεξε τυχαία την ημερομηνία αυτή…» αλλά ξαναχτύπησε και στην ΔΕΘ που «τώρα έταξε 10.000 προσλήψεις». Παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προκύπτουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ «δεν αξιοποίησαν την προκήρυξη του 2014, δεν διόρισαν κανένα μέχρι σήμερα και τις ίδιες τιις προσλήψεις για τις οποίες μιλόυν κάθε φορά τις παρουσιάζουν ως νέες… όμως δυστυχώς αυτά τα ψέματα έχουν δραματικές συνέπειες στο σύστημα υγείας».

Κατέθεσε ενδεικτικά στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ όπου στον Αγιο Σάββα οι λίστες αναμονής για ακτινοθεραπείες φθάνουν ως τον Φλεβάρη του 2017. Η γυναικολογική και η ενδοκρινολογική κλινική είναι έτοιμες να κλείσουν. Στο Νοσκομείο Αλεξάνδρα υπήρχε ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας (παλαιού τύπου) που εξυπηρετούσε 15 ασθενείς την ημέρα και είναι χαλασμένο επί 1 μήνα και δεν παραγγέλνονται τα κατάλληλα ανταλλακτικά λόγω κόστους, ενώ η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα δεν παραδίδεται, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό για να το λειτουργήσει!!»

Επεσήμανε ότι τα τα κονδύλια του προϋπολογισμού για το 2016 στην πραγματικότητα, είναι μειωμένα σε σχέση με το έτος ενώ οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι καταβάλουν περισσότερα στα Ταμεία τους. Το μόνο είπε «που σας ενδιαφέρει για τα Κέντρα Υγείας είναι να τους αλλάξετε το όνομα γιια να μην θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ…Εχετε πιάσει πάτο…»
Η κυρία Φώφη Γεννηματά άσκησε επίθεση και στη ΝΔ για την αντίληψη που έχει για την δημόσια Υγεία, περιέγραψε το δικό της σχέδιο για ένα ολοκληρωμένο εθνικό σύστημα Υγείας και κατέληξε λέγοντας πως «εμείς ξέρουμε και μπορούμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε