Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γεννηματά: Πολιτικό λάθος να μην διερευνήσουμε τα πάντα από το 2002 μέχρι σήμερα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 2002 που η χώρα εντάχθηκε στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα και με έμφαση στην περίοδο Βαρουφάκη επανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Θα είναι τεράστιο πολιτικό λάθος να μην αποκαλυφθούν όλα και να αφήσουμε το λαό θύμα της σεναριολογίας και της παραφιλολογίας…» είπε η κυρία Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «μόνο έτσι θα πείσουμε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ότι μπορούμε να εγγυηθούμε τη Νέα Μεταπολίτευση και όχι να τσακώνεστε ποιος είπε τον όρο αυτό πρώτος. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσουμε ότι ως πολιτικό σύστημα πήραμε το μήνυμα…»

Επέκρινε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον τρόπο που επέλεξε να θέσει το θέμα της αναθεώρηση του Συντάγματος λέγοντας πως «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας απέφυγε την Βουλή και παρέμεινε στο προαύλιο… Το θέμα του είναι πως θα ξεφύγει από την πίεση των πραγματικών προβλημάτων. Γι αυτό και υποβιβάζει την κορυφαία διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος σε κομματική αντιπαράθεση. Έτσι δεν σκηνοθετούνται όμως τα πράγματα… Έχετε τους 50 αναγκαίους βουλευτές, ελάτε αύριο και ξεκινήστε στην Βουλή την διαδικασία. Εμείς είμαστε έτοιμοι για τολμηρές αλλαγές…»

Αναφερόμενη στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή από το 2002 μέχρι σήμερα, είπε ότι “είναι η ώρα να μιλήσουμε για όλους και για όλα. Δεν ήρθαν τα προβλήματα είπε το 2009, δεν εκτροχιάστηκαν τότε τα δημοσιονομικά ελλείματα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία… Και τα Μνημόνια δεν φταίνε για προβλήματα αλλά τα προβλήματα έφεραν τα Μνημόνια.” Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συγκαλύπτει την περίοδο διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει «γλωσσοδέτη» που ενώ δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μιλάει για τις ευθύνες που έχει και αυτός…»

Κάλεσε μάλιστα όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει καθαρές κουβέντες και να πει εάν θα συνυπογράψει την διαχρονική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διερεύνηση όλης της περιόδου από την αρχή ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Εμείς, είπε, “έχουμε καθαρές κουβέντες και καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται… και δεν θέλουμε κουκουλώματα…”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε