Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία: Δε θα πάρετε ούτε ευρώ από την δόση τις επόμενες 15 μέρες! – Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν!

Γερμανία: Δε θα πάρετε ούτε ευρώ από την δόση τις επόμενες 15 μέρες! – Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν!

– Δεν εκταμιεύεται η δόση αν δεν πει το “ναι” η γερμανική Βουλή είπε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε
– Εκπρόσωπος Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει το σεβασμό μας, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς
– Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι μιλούν πια ανοιχτά για νέο Eurogroup
– Και ο Στουρνάρας είναι… αισιόδοξος: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
– Τι γράφουν για την Ελλάδα New York Times, Financial Times και Reuters
– Moody’s: Υπάρχει ακόμη κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας συνεχίζονται και δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε τις επόμενες 15 μέρες. Γιατί τότε τοποθετεί το Βερολίνο την εκταμίευση της δόσης!

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι “Η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους είναι οριακή”.
Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: “Το γεγονός αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία”.

Μπορεί να μας είπαν μπράβο για την ψήφιση των μέτρων, αλλά τώρα αποφάσισαν να μας… «ψήσουν», βάζοντας μας στην αναμονή για τα 31,5 δισ. Ίσως είναι ένα είδους εκδίκησης για την καθυστερημένη κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή…

Εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα: λεφτά σε 15 μέρες το νωρίτερο! Γιατί; Γιατί το Eurogroup της Δευτέρας δε θα πάρει απόφαση για την Ελλάδα, αφού για να γίνει αυτό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρέπει να έχει πάρει το «πράσινο φως» από τη γερμανική Βουλή!

“Όλες οι πλευρές γνωρίζουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα το θέματος”, είπε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε αλλά υπενθύμισε ότι “στη Γερμανία, πριν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος ή σε εκταμίευση δόσης, είναι απαραίτητη η έγκριση του κοινοβουλίου. Για αυτό και μια απόφαση την Δευτέρα είναι πολύ δύσκολο να ληφθεί”.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση της τρόικας, η ίδια ανέφερε ότι αναμένονται σύντομα κάποια αποσπάσματά της, αλλά όχι το σύνολο της αξιολόγησης των δανειστών.

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ψήφιση των μέτρων έκανε λόγο “αποφασιστικότητα και θάρρος” της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και “έχει την υποστήριξη και τον σεβασμό του Βερολίνου”. “Με τα μέτρα η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανακτήσει την αξιοπιστία της”, πρόσθεσε.

Αλλά έστειλε κι εκείνος ένα μήνυμα: “ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς”.

Όλα αυτά ενώ ευρωπαϊοι αξιωματούχοι εμφανίζονται βέβαιοι πως όχι μόνο στο Eurogroup της Δευτέρας δε θα ληφθεί καμία απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και ότι θα χρειαστεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για να δοθεί το “πράσινο φως”. Αλλά ακόμη κι ο Έλληνας υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό είπε πως η Αθήνα περιμένει πολιτική δήλωση από τις Βρυξέλλες τη Δευτέρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι δανειστές δε θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τη Δευτέρα περιμένουμε πολιτική δήλωση – Ευρωπαίος αξιωματούχος: Θα χρειαστεί και άλλο Eurogroup!

N.Y.Times: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο – Τα αγωνιώδη δημοσιεύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Παίζουν τις καθυστερήσεις για την δόση με αστείες δικαιολογίες – Σαμαράς και Στουρνάρας από Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε