Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Δεν δεσμευόμαστε γιά βοήθεια στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ανοιχτό είναι ακόμα το θέμα της παροχής οικονομικής βοήθειας από…

τη Γερμανία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ότι η Γερμανία δεν έχει δεσμευτεί ακόμη να παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και αν το κάνει τώρα απλώς θα μειώσει την πίεση προς τη χώρα για λήψη αυστηρών μέτρων προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

 

«H κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση ακόμη (για τη βοήθεια)», ανέφερε. «Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Προσφέροντας χρήματα πολύ νωρίς θα εμπόδιζε την Ελλάδα να κάνει αυτό που πρέπει με την απαιτούμενη επιμέλεια και πειθαρχία».

 

Νωρίτερα, ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Βόλκερ Κάουντερ δήλωσε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία σκοπεύει να στηρίξει το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, καθώς το μέλλον του ευρώ έχει τεθεί σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί με τους ηγέτες του κυβερνώντος κοινοβουλευτικού συνασπισμού σήμερα για να συζητήσουν για το πακέτο βοήθειας των χωρών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε