Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γερμανία: Δεν υπάρχει σχέδιο Σόιμπλε για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ξεκάθαρη είναι η Γερμανία σχετικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το σχέδιο Σόιμπλε (Schäuble) για συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ είναι… φήμες!

«Έξακολουθούμε να αναμένουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε μια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.«Για εμάς η συμμετοχή του αποτελεί μια δέσμευση και είναι απαραίτητη», είπε όλο νόημα.

Με αυτό τον τρόπο αποφάσισε να διαψεύσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που ήθελε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να προετοιμάζεται για συνέχιση του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Bild, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή της Γερμανίας, στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, επισημαίνει ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη Bild, η Μπούντεσταγκ πρόκειται να ψηφίσει για το τροποποιημένο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο. Ο ESM δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Aπό την πλευρά το ο βουλευτής Έκχαρτ Ρέμπεργκ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα Οικονομικών και Προϋπολογισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Μπούντεσταγκ θα πρέπει να ψηφίσει για να εγκρίνει ξανά το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ. «Όμως δεν βλέπω ένα τέτοιο σενάριο επί του παρόντος», υπογράμμισε ο Ρέμπερ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε