Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γερμανική έκθεση – κόλαφος για την Ελλάδα

Γερμανική έκθεση – κόλαφος για την Ελλάδα

Το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει απόρρητη έκθεση γερμανικής κρατικής υπηρεσίας, στην οποία συμμετέχει το υπουργείο Εξωτερικών και η ομοσπονδιακή αστυνομία της χώρας, σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στο Προσφυγικό.
 

Εκπρόσωποι της εταιρείας βρέθηκαν στην Ελλάδα και στην έκθεση αναφέρουν πως οι Έλληνες θέλουν να φεύγουν γρήγορα οι πρόσφυγες από τη χώρα τους γι αυτό τους αφήνουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες. 

Επίσης, βλέπουν και “πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από αυτή τη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες”, ενώ διαπιστώνει μεγάλα κενά στην ταυτοποίηση αυτών, κάνοντας αναφορά στα δύο άτομα που εμπλέκονται στην επίθεση στο Παρίσι και είχαν ταυτοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους. 

Μήνυμα Μέρκελ προς Ελλάδα

Μήνυμα προς την Ελλάδα για το Προσφυγικό Ενόψει της συνάντησής της με τον Φρανσουά Ολάντ στο Στρασβούργο και της επίσκεψή της στην Άγκυρα έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ.
“Ιδιαίτερα η εξωτερική προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εξελίσσεται καλά. Ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν θαλάσσια σύνορα”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, κάνοντας έμμεση αναφορά στην Ελλάδα.
Αν αποτύχουμε να διαφυλάξουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης θα κινδυνεύσει η ελεύθερη κυκλοφορία (σ.σ. συνθήκη Σένγκεν).

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε