Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανός ευρωβουλευτής: “Η τρόικα οδήγησε τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων”

Γερμανός ευρωβουλευτής: “Η τρόικα οδήγησε τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων”

Ο γερμανός ευρωβουλευτής ελληνικής καταγωγής Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό “Deutschlandfunk” τόνισε πως “Το φταίξιμο για την αυξανόμενη φτώχεια στην Ελλάδα βαραίνει την τρόικα, τα πακέτα μέτρων θα μπορούσαν να τεθούν ξανά υπό συζήτηση με τη νέα κυβέρνηση”.

«Κανείς Ευρωπαίος δεν μπορεί να εθελοτυφλεί και να μην βλέπει πως η πολιτική της τρόικας -που εξ αρχής δεν όρισε σωστές βάσεις- έχει ακολουθήσει μια λάθος τακτική. Το ένα πέμπτο της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας. Πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν οποιοδήποτε εισόδημα και αυτός είναι ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο στην ΕΕ», επεσήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ακόμα πως η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση και εξέφρασε την επιθυμία να είναι μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να μην στρέψει τη χώρα κατά της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fitch: Η Ελλάδα θα πάρει στο λαιμό της κι άλλους

Γερμανικές απειλές σε Ελλάδα και Ολάντ-“Αν θέλετε λεφτά, θα ματώσετε!”

«Ήμασταν γενναιόδωροι με την Ελλάδα – Μπορούμε και χωρίς αυτήν»

Επέστρεψαν τα φαντάσματα με τη Χρυσή Αυγή και τη Λεπέν

Όποιος δεν σέβεται τους κανόνες έξω!

 Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ

Επιτέλους το Βερολίνο χαλαρώνει!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε