Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερουλάνος: Εγώ γιατί δεν γελάω με τα αστεία των γερμανών;

Γερουλάνος: Εγώ γιατί δεν γελάω με τα αστεία των γερμανών;

 “Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι αστείο”, δήλωσε ο έλληνας υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος

σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ, αναφερόμενος στα γερμανικά αστεία με τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, όπως η “ιδέα” να δημοπρατηθεί η Ακρόπολη.

    “Πιστεύω ότι η πρόταση είναι παράλογη”, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος όταν ρωτήθηκε για μια άλλη “ιδέα” που έριξαν μερικοί βουλευτές των πίσω εδράνων του γερμανικού κοινοβουλίου, να πουλήσει η Ελλάδα ακατοίκητα νησιά για να συγκεντρώσει μετρητά.

    “Πιστεύω ότι σχόλια όπως αυτό είναι ατυχή και δεν οικοδομούν εμπιστοσύνη ανάμεσα στους λαούς”, δήλωσε ο υπουργός στο Βερολίνο, όπου επισκέφθηκε την έκθεση ITB Berlin, τη μεγαλύτερη έκθεση του τουριστικού τομέα στον κόσμο.

    Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πως πιστεύει ότι οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα κατά των αυστηρών περικοπών των δαπανών από την κυβέρνηση θα έχουν υποχωρήσει ως το καλοκαίρι, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού υποστηρίζει τα μέτρα λιτότητας. Η κοινωνική αναταραχή θα μπορούσε να πλήξει τον τουρισμό.

  “Η κατάσταση είναι αρκετά ρευστή αυτή τη στιγμή και δεν είναι η ώρα να κάνει κανείς προβλέψεις”, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι Γερμανοί δεν θα αποθαρρυνθούν από την κρίση του χρέους ή από τις διαδηλώσεις.

  “Οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές”, δήλωσε. “Επειδή οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης και καταλαβαίνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητα, πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι τα πράγματα θα έχουν ησυχάσει”, πρόσθεσε ο υπουργός.

    “Τους περιμένουμε (τους Γερμανούς) να έρθουν στην Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας: “Δεν θα βρουν τίποτε λιγότερο από την ελληνική φιλοξενία”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε