Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερουλάνος: “Είναι καιρός να δούμε και πέρα από το Μνημόνιο”

Η διττή σχέση της κυβέρνησης με το Μνημόνιο είναι το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «στο Μνημόνιο υπάρχουν αποφάσεις που έπρεπε να λάβει η κυβέρνηση ούτως ή άλλως για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία».

Επισήμανε ακόμη ότι «είναι καιρός να δούμε πέρα από το Μνημόνιο», καθώς όπως συμπλήρωσε, «το Μνημόνιο έχει πολλά στοιχεία που οδηγούν την Ελλάδα με ασφάλεια για το μέλλον. Είναι, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό η σχέση μας μαζί του να θυμίζει ιδεολογικό σκοτσέζικο ντους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τη χώρα την κυβερνά η τρόικα, τόνισε ότι δεν είναι αλήθεια αυτό, επισημαίνοντας ότι «δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Μπορεί να είναι μια χρονιά στην οποία διορθώνουμε πολλά από τα κακώς κείμενα στην ελληνική κοινωνία, αλλά θα καταγραφεί ως μια χρονιά κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε ότι «άποψη μπορούμε να έχουμε όλοι. Η τελική απόφαση για τον ανασχηματισμό, όμως, είναι αποκλειστικά και μόνο του πρωθυπουργού», ενώ για το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε: «Από τις κουβέντες που έχω κάνει με τον πρωθυπουργό, δεν συμπεραίνω κάτι τέτοιο. Βεβαίως, αν μου ζητηθεί να κάνω μια τέτοια δουλειά, θα την κάνω ευχαρίστως».

Για το εάν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα είπε ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν περιέχει νέα μέτρα. Είναι, όμως, αδύνατο να προβλέψει κανείς το μέλλον με ακρίβεια».

Για τον πολιτισμό είπε ότι «περιμέναμε διψήφιες μειώσεις και στις αφίξεις και στα έσοδα. Αν δεν ήρθαν, αυτό οφείλεται στην καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Έγινε η καλύτερη προβολή με τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας για να αλλάξει η εικόνα της χώρας».

Ο κ. Γερουλάνος απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, λέγοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ενώ για τη βία στα γήπεδα είπε ότι η πολιτεία δεν μπορεί να τη χρηματοδοτεί και το υπουργείο είναι διατεθειμένο “να επιβάλει ρήτρα βίας από τον ΟΠΑΠ”, στη χρησιμοποίηση κρατικών σταδίων, αλλά και στη δημόσια τηλεόραση.

Σχετικά με την ΕΡΤ είπε ότι δεν χρειάζεται να συρρικνωθεί το έργο της και να μειωθούν τα κανάλια, αλλά να παράγει καλύτερο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή, ενώ για το ανταποδοτικό τέλος είπε στόχος είναι η μείωσή του με τη μείωση του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ.

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι θα χρειαστεί να πάρει πολύ γενναίες αποφάσεις “για την εξυγίανση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ένα κόμμα εθισμένο σε πρακτικές μιας Ελλάδας που έχει ξεπεραστεί”. Θα ήταν, όμως, λάθος του ΠΑΣΟΚ να υποτιμήσει τον αντίπαλο που έχει απέναντί του, πρόσθεσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε