Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Για γαλλικές επενδύσεις και Χρυσή Αυγή συζήτησαν Βενιζέλος – Ολάντ

Για γαλλικές επενδύσεις και Χρυσή Αυγή συζήτησαν Βενιζέλος – Ολάντ

Η ανάγκη για άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής ήταν ανάμεσα στα βασικά θέματα που συζήτησησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, οι δυο πολιτικοί ηγέτες συνομίλησαν τόσο κατά τη διάρκεια του γεύματος στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στη Γαλλική Πρεσβεία, για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, τον κίνδυνο εκφασισμού, το μέλλον της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και την ένταξη της Κύπρου σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής, πως η Ελλάδα θα σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις ως προς την εφαρμογή του προγράμματος, αλλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών και εισοδηματικών μέτρων. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν το αντέχει ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε η κοινωνία, ούτε η πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο Ολάντ για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, συνδέοντάς το με την εθνική στρατηγική, με τις εγγυήσεις πολιτικής σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα και με την ανάγκη να υποστηριχθεί από τους εταίρους μας, με θετικές ενέργειες αναπτυξιακού χαρακτήρα, το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης το οποίο πρόσφατα παρουσίασε.

Από την άποψη αυτή, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, η γαλλική βοήθεια είναι εξαιρετικά σημαντική και για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, αλλά και για την τεχνογνωσία που απαιτείται σε μία σειρά από τομείς, που δεν είναι μόνο η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και όσα σχετίζονται και με την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, όχι από την άποψη των πολιτών που φαίνεται να την αποδέχονται δημοσκοπικά, αλλά από την άποψη, όπως ανέφεραν οι πηγές της Ιπποκράτους “των απροκάλυπτα φιλοναζιστικών δηλώσεων και συμπεριφορών του ηγετικού της πυρήνα και του σκληρού στελεχικού της δυναμικού, κάτι που έχει αναδειχθεί σε πανευρωπαϊκό πρόβλημα πλέον, διότι οι συμπεριφορές αυτές υπερβαίνουν τις συνήθεις συμπεριφορές των ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ελληνικά φιλέτα στα οποία θέλει να επενδύσει η Γαλλία

 

Κάλεσμα Ολάντ για επενδύσεις στην Ελλάδα – Πονάω για τους νέους άνεργους, είπε

 

Ολάντ: Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα – Σαμαράς: Και γαλλικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις

 

Λεπτό προς λεπτό η άφιξη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε