Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Για μια αφίσα… στα χαρακώματα Κυριάκος-ΔΑΚΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η φράση του Κυρικάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής πως «ευτυχώς στη ΝΔ δεν καθορίζουν τη στάση του κόμματος οι συνδικαλιστές» έβαλε φωτιά στις σχέσεις του βουλευτή του κόμματος με τη ΔΑΚΕ.

Πέτρα του σκανδάλου μια αφίσα της ΔΑΚΕ, η οποία αναφέρει «Δεν πουλάμε, όχι στους κατακτητές, τους κερδοσκόπους, τους τοκογλύφους. Ανατροπή τώρα» και καταλήγει με το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», Κάτι που παραπέμπει σε συνθήματα… αλλαγής και ΠΑΣΟΚ του ’80.
"Πατήστε" πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση
Το… «θερμό» επεισόδιο ξεκίνησε τη Δεύτερα, αλλά είχε και συνέχεια την Τρίτη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή του στον 9,84, ότι «δε μπορεί οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να αντιγράφουν συνθήματα που υιοθετούσε το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ της 10ετίας του ’80, που έφερε τη χώρα σε αυτά τα χάλια».

Και δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την επίθεση ΝΔ, καλώντας τον εκπρόσωπο του κόμματος να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει αν η παράταξη εγκρίνει μια τέτοια αφίσα.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Κιουτσούκης “όποιος ξέρει να διαβάζει έστω και λίγα ελληνικά θα δει οτι απο το πρώτο μας σχόλιο δεν υβρίσαμε τον κύριο Μητσοτάκη. Εάν εκείνος θεωρεί ύβρη το να λεμε ότι είναι πλουσιόπαιδο, την ώρα που δηλώνει περίπου 15 ακίνητα και κάπου 450.000 ευρώ καταθέσεις, ας νομίζει οτι είναι ύβρεις. Από εκεί και πέρα σε οτι έχει να κάνει με τα όσα λέει για τα προνόμια των συνδικαλιστών του απαντάμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Τον καλώ σε δημόσια αντιπαράθεση να βάλουμε στη ζυγαριά τι προνομια έχει εκεινος ως βουλευτής και τι προνόμια έχω εγώ ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και ως γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ. Θα αντέξει τη σύγκριση ο κύριος Μητσοτάκης; Έχει τα κότσια και το σθένος να το κάνει; Πάντως εγώ και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ μπορούμε να κυκλοφορούμε στην πλατεία μαζί με τους Αγανακτισμένους, ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να το κάνει;”

Στο ερώτημα εάν η αντιπαράθεση έχει βαθύτερα πολιτικά αίτια ο κύριος Κιουτσούκης απάντησε “η οικογένεια Μητσοτάκη ανέκαθεν ήταν αντίθετη με τη συνδικαλιστική δράση στελεχών. Δεν περίμενα να κάνει κάτι άλλο ο κύριος Μητσοτάκης, κινείται στη γραμμή της οικογενειακής παράδοσης. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω εάν ασπάζεται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, πάντως οι δηλώσεις του παραπέμπους στη Θατσερική Αγγλία του 1980. Το 2011 δε μπορούμε να εφαρμόσουμε αποτυχημένες πολιτικές. Αυτά που λεει ο κύριος Μητσοτάκης δυστυχώς για τον ίδιο ταυτίζονται με αυτά που λέει ο κύριος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Αν ο κύριος Μητσοτάκης δεν αντέχει στο πνεύμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού όπως αυτό αποτυπώνεται σε ολα τα γραπτά κείμενα της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί να αντέξει στη λογική της μικτής οικονομίας, καλά κάνει και δε μπορεί. Θα πρέπει όμως να πάει να βει κάπου άλλου στέγη. Αν ο κύριος Μητσοτάκης νομίζει ή αυτος ή εμείς του λέμε ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα“.

Ακούστε τι δήλωσε στο ΝewsIt ο κ.Κιουτσούκης


Το χρονικό της κόντρας

«Ευτυχώς τις δικές μας θέσεις δεν τις καθορίζουν οι συνδικαλιστές», είπε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε προκλητικό ότι «η ΔΕΗ κατεβάζει διακόπτες εν μέσω τουριστικής περιόδου».

Αυτή η φράση του, όμως, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Δικαίου. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ και ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, με προσωπικές αιχμές κατά του τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τον μάλιστα να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ!

«Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας… Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το…πλουσιόπαιδο του μπαμπά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κιουτσούκης. «Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του… ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζομένων παρά μόνον εργοδοτών», καταλήγει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ.

Ακολούθησε η –επίσης σε έντονο ύφος- απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μίλησε για προνομιούχους και κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές.

«Δε μου κάνει εντύπωση ούτε το ύφος της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. ούτε οι ύβρεις προς το πρόσωπό μου. Είναι άλλωστε η συνήθης πρακτική των πραγματικά προνομιούχων και κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών. Εκείνο όμως που μου προκαλεί έκπληξη είναι η άγνοια του ιδεολογικού προσανατολισμού και των θέσεων του κόμματός μας. Τους συνιστώ να διαβάσουν πιο προσεκτικά την ομιλία του Προέδρου του κόμματός μας Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙ.

Η άκριτη συνθηματολογία και η τυφλή άρνησή τους σε κάθε διαρθρωτική μεταρρύθμιση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλον. Αντίθετα τους ταυτίζει απόλυτα με τους «πράσινους» συνδικαλιστές που αρνούνται πεισματικά να αλλάξει οτιδήποτε στη χώρα μας και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει.

Όσον αφορά την προτροπή τους να προσχωρήσω στο ΠΑΣΟΚ, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικοί εκείνοι που υιοθετούν συνθήματα και κυρίως σοσιαλιστικές νοοτροπίες της εποχής του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80. Βρισκόμαστε πλέον στο έτος 2011 και, ευτυχώς για την παράταξή μας, δεν είναι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εκείνοι που καθορίζουν τις θέσεις και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε