Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιάννος Παπαντωνίου: Ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος βρίσκονται ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά την άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του θεωρούνται ύποπτοι φυγής από την ελληνική δικαιοσύνη και συνεπώς τους απαγορεύθηκε η έξοδός τους από τη χώρα ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στην ανάκριση που θα διενεργηθεί σε βάρος τους για σειρά υποθέσεων διαφθοράς.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείτο από την Εισαγγελία Διαφθοράς για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του κ. Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς επισημαίνουν στο πόρισμά τους πως ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ. Παπαντωνίου και της κα Κουράκου παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση και είναι εντελώς δυσανάλογα με τις καταθέσεις τους και το τίμημα για την αγορά τεσσάρων πανάκριβων ακινήτων (ανάμεσα στα οποία και το πολυτελές εξοχικό στη Σύρο το οποίο πλέον έχει πουληθεί) που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια.

 

Τα χέρια των επίκουρων Εισαγγελεων διαφθοράς έλυσε το γεγονός πως, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ένας νέος λογαριασμός του κ. Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς που αφορά στην τράπεζα UBS και φέρεται το 2006 να ήταν στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν από τους 3 λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές μετά απο αιτημα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβληθεί απο τις 22 Μαρτίου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, εντός 15 ημερών, θα αποφασίσει εάν θα επικυρώσει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που ασκήθηκε σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε