Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Γιατί αργεί η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ; – Ηταν να αρχίσει στις 16.00

Μιάμιση ώρα έχει περάσει από την προγραμματισμένη έναρξη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και ο κ.Παπανδρέου δεν έχει ανέβει ακόμα στο βήμα.

Πολλοί υπουργοί γυρίζουν άσκοπα στους διαδρόμους, άλλοι βγαίνουν έξω για τσιγάρο και όλοι αναρωτιούνται γιατί αυτή η καθυστέρηση.
Είναι σκόπιμη για να μην πάρουν τον λόγο οι βουλευτές και να μιλήσει ο πρωθυπουργός; Ή υπάρχουν άλλοι λόγοι;

Πάντως η καθυστέρηση ωφελεί αδιαμφησβήτητα τον κ.Παπανδρέου ο οποίος στις 7 θα δεχθεί τον κ.Αντώνη Σαμαρά.

Aυτό είναι το δεύτερο μεγάλο στήσιμο που κάνει ο κ.Παπανδρέου στους βουλευτές του. Το προηγούμενο ήταν δίωρο. Λέτε να σπάσει το ρεκόρ;

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Όταν οι βουλευτές σου φωνάζουν ότι η χώρα δεν έχει ηγεσία, όταν μια πρώην υπουργός σου απειλεί να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο από το οποίο κρέμεται – υποτίθεται – η σωτηρία της χώρας, τότε η συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματός σου δικαίως ονομάζεται κρίσιμη.

Σε λίγο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ίσως να είναι αυτή η συνεδρίαση που θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Εκτός και αν, πέρα από εκείνους που ασκούν κριτική, εκείνοι που απειλούν με καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου εκτονωθούν σήμερα και πάνε σαν καλά παιδιά να ψηφίσουν την Πέμπτη.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος παραιτήθηκε και κατά κάποιον τρόπο διευκόλυνε τον κ.Παπανδρέου. Μια ανεξαρτητοποίηση θα άφηνε το ΠΑΣΟΚ με 153 στην Βουλή.

Αγκάθι είναι η στάση της κας Λούκας Κατσέλη η οποία έχει πει ευθέως οτι δεν θα ψηφίσει, με την σημερινή μορφή, το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την αναστολή ισχύος των κλαδικών συμβάσεων.
Η Λούκα Κατσέλη, κατά τη χθεσινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή -διαδικασία δεύτερης ανάγνωσης-, καταψήφισε το άρθρο 37, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι το ίδιο θα πράξει την Πέμπτη όπου ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, αν δεν υπάρξουν εν τω μεταξύ σημαντικές αλλαγές.
Μέσα σε όλα αυτά και το σημερινό άρθρο του Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ζητάει εθνική συνεννόηση ή εκλογές και ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, αλλά και η βραδινή επίθεση της κας Αράπογλου η οποία αναφερόμενη στο άρθρο των τριών το χαρακτήρισε δυσανάγνωστο. Επίσης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο και προς ποιον το άρθρο; Η δουλειά των υπουργών είναι άλλη. Κρίνονται από τη δουλειά τους και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται κρίσεις, κρίνονται από το συντονισμό που μπορούν να πετύχουν μεταξύ τους. Το να κάνουν νουθεσίες προς μια κοινοβουλευτική ομάδα που τις περισσότερες φορές καλείται να ψηφίσει με μειωμένη γνώση των πραγμάτων και μειωμένη ελευθερία απόφασης – διότι τα περισσότερα μπαίνουν διλημματικά – δεν νομίζω ότι βοηθά. Κρείττον το σιγάν…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε τεντωμένο σχοινί ενόψει “κουρέματος” – Στα τυφλά συνάντηση με Σαμαρά με το ένα μάτι στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Ανδρουλάκης: “Η εθνική συνεννόηση, ή εκλογές”
 

Ανατριχίλα! Reuters : Ετοιμάζεται άνευ προηγουμένου παρέμβαση της Ευρώπης στην Ελλάδα – Η Ελλάδα θα γίνει αποικία

Ψυχάρης και Μπόμπολας τη νύχτα στο Μαξίμου

Βόμβα από Χρύσα Αράπογλου: ”Ας γίνουν εκλογές να τελειώνουμε”!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε