Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιατί επελέγη η Φ.Γεννηματά για εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Θα μπει στο Επικρατείας

«Η Φώφη Γεννηματά κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη για τη θέση του εκπροσώπου, με βάση τα κριτήρια της ενότητας, της αξιοκρατίας, της συστράτευσης και της στόχευσης της νίκης που έθεσε στις δηλώσεις και τις ομιλίες του μετά την εκλογή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος», ανέφεραν πηγές της Ιπποκράτους.

Πρόσθεσαν, ότι «η κ. Γεννηματά θα τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα πλαισιωθεί και από τον Τομέα Επικοινωνίας και από το Γραφείο Τύπου».

Tις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της εθνικής εκλογικής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν, αφενός μεν το Πολιτικό Συμβούλιο και όσοι ασκούν θεσμικού χαρακτήρα λειτουργίες, (ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, ο γραμματέας της Κ.Ο., ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο γραμματέας της Νεολαίας, κ.ά.) και όλα ανεξαιρέτως τα κορυφαία στελέχη, τα οποία θα μετέχουν στη διαμόρφωση και την εκφορά του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ καθώς και στον πολιτικό σχεδιασμό.

Επίσης, στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή θα μετάσχει ανάλογος αριθμός νέων στελεχών από διάφορους χώρους (Βουλή, κοινωνία των πολιτών, επιστημονικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κ.ά.).

Οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός στην εκλογική επιτροπή, δεν θα απουσιάσει κανείς από όσους πρέπει να μετέχουν (Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Ευθυμίου, Χ. Παπουτσής, Μ. Ανδρουλάκης, κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρχισε ήδη η επεξεργασία τους με στόχο η ανανέωση να υπερβεί το 60%. Έμφαση δίνεται στα νέα πρόσωπα και στις νέες ηλικίες, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Αναφορικά με την στελέχωση του κομματικού μηχανισμού, «θα κληθούν να βοηθήσουν οι πάντες σε κεντρικό, περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο», ενώ τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στους υπευθύνους των τομέων και θα προχωρήσει στην στελέχωση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τα «βασικά δίκτυα»του ΠΑΣΟΚ (γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών, τοπική αυτοδιοίκηση, κ.ά.).

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, οι ίδιες πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι συγκροτείται προγραμματικό επιτελείο, στο οποίο πέρα από τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, κλπ, που χειρίζονται διάφορα επιμέρους θέματα) θα κληθούν να συνεισφέρουν και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το ΙΣΤΑΜΕ, η αναδιάρθρωση του οποίου σχεδιάζεται και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Φώφη Γεννηματά η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε