Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να ποντάρει στην πολιτική λύση για την αξιολόγηση

Γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να ποντάρει στην πολιτική λύση για την αξιολόγηση

Αυξάνονται οι πιθανότητες για πολιτική λύση στα πλέον ακανθώδη ζητήματα της αξιολόγησης, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων.

Τις αυξημένες προσδοκίες τις στηρίζουν στο γεγονός ότι οι Γερμανοί επιδιώκουν πλέον τη συσπείρωση των Ευρωπαίων για την αντιμετώπιση τυχόν απομονωτισμού των ΗΠΑ και πολύ περισσότερο τυχόν εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ή ακριβέστερα τη Γερμανία.

Και υπενθυμίζουν τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίας Ζάιμπερτ, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σαββατιάτικες δηλώσεις της Μέρκελ για κοινή δράση Ευρωπαίων και Αμερικανών στο σκέλος της άμυνας και της οικονομίας, οι οποίες ουσιαστικά ερμηνεύτηκαν ως πρόσκληση προς τους ευρωπαίους για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Λιγότερο διπλωματική ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας Μάρτιν Σέφερ ο οποίος δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι θα πρέπει να συνεννοηθούν για τις αξίες τους, τα συμφέροντά τους, τα πιστεύω τους και όλα αυτά να τα κάνουν σαφή στην αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Newsit.gr και την πολύ μεγάλη πιθανότητα στη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα τον επόμενο μήνα να συζητηθεί εκτός από το Brexit και η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα προαναφερόμενα γεγονότα και δηλώσεις, οδηγούν την κυβέρνηση στην εκτίμηση ότι φωνές που λειτουργούν αποσυσπειρωτικά στην Ευρώπη αρχίζουν σιγά-σιγά να αδυνατίζουν και να προτάσσεται πλέον η αναγκαιότητα της κοινής ευρωπαΐκής αντιμετώπισης των προβλημάτων, που προκαλούν αστάθεια όχι μόνο στη γηραιά ήπειρο αλλά και συνολικά στις διεθνείς σχέσεις.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτό το πνεύμα της συσπείρωσης, της συνεννόησης των Ευρωπαίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην αξιολόγηση, παραμερίζοντας φωνές όπως του Σόιμπλε που διχάζουν τους Ευρωπαίους, εκτίμηση, που αν ισχύει αναμένεται σε πρώτη φάση να διαφανεί κάπως στο Eurogroup της Πέμπτης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε