Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιατί η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε “τρομάζει” το Μαξίμου

Γιατί η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε “τρομάζει” το Μαξίμου

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο που ξεκινά σήμερα και η μισάωρη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη Δευτέρα το πρωί παρά το σκωπτικό τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, μάλλον την έχει θορυβήσει, καθώς φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χτίζει έστω και μετ’ εμποδίων το προφίλ του.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας χθες στη Βουλή για το φορολογικό υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας πηγαίνει στο Βερολίνο για να δώσει τα «διαπιστευτήρια» του και με το ίδιο το Βερολίνο να δηλώνει για να διασκεδάσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να κινηθεί εντός του μνημονίου και να στηρίξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα όπως και όλες οι πολιτικές δυνάμεις
Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να αιφνιδιάστηκε με την ανακοίνωση της συνάντησης Σόιμπλε-Βερολίνου και παράλληλα προβληματίστηκε γιατί γίνεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση όπως φάνηκε μέσα από τη δημοσκόπηση της Public Issue να ανακτά το προβάδισμα έστω και οριακά και τον Αντώνη Σαμαρά να κυριαρχεί των αντιπάλων του

Πάντως και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το λεγόμενο «αριστερό ρεύμα» (Λαφαζάνης κ.α.) δεν χάρηκε και τόσο τη συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε γιατί υποπτεύεται στροφή στην αντιπολιτευτική τους τακτική απέναντι στο μνημόνιο και τις «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έσπευσε κι αυτός να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τις ανησυχίες των εσωκομματικών του αντιπάλων λέγοντας ότι θα προωθήσει τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος και ότι «οι Έλληνες δεν είναι μπαταχτσήδες»

Εκτός όμως από το Βερολίνο ο κ. Τσίπρας μέσα στον Ιανουάριο θα κάνει και άλλον ένα υπερατλαντικό ταξίδι και συγκεκριμένα προς Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη επιδιώκοντας να πάρει το… “χρίσμα” και να διασκεδάσει και εδώ τις ανησυχίες που υπάρχουν ότι το κόμμα του δηλαδή δεν αποτελεί μια “ultra left” εκδοχή της ελληνικής αριστεράς που κινείται κοντά στα όρια της εξτρεμιστικής δράσης.

Στις 22 Ιανουαρίου θα παραστεί σε εκδήλωση του πιο συντηρητικού ίσως thinh tank του Ινστιτούτου Brookings, του οποίου επικεφαλής είναι ο Τούρκος, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει μια πιο μιλήσει για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Ελλάδας, τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και τις αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να βγει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κρίση, καθώς και για το ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια αυτή.

Επίσης ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και την Νέα Υόρκη στις 25 και 26 Ιανουαρίου, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και της ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής ελίτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στροφή 180 μοιρών από Τσίπρα – Αν οι καταλήψεις ήταν κέντρα ανομίας, να εφαρμοστεί ο νόμος!

Ο Σόϊμπλε θέλει να πείσει τον Τσίπρα να στηρίξει το Μνημόνιο

Τετ α τετ Τσίπρα-Σόιμπλε τη Δευτέρα στο Βερολίνο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε