Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί ο Βενιζέλος δεν φεύγει από το ΠΑΣΟΚ

Γιατί ο Βενιζέλος δεν φεύγει από το ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του «καπετάνιου» και να πλοηγήσει το σκάφος που λέγεται ΠΑΣΟΚ μέσα στη φουρτούνα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μην υπολογίζοντας την «ανταρσία» που είναι σε εξέλιξη.

Με έξι συν έναν βουλευτές λιγότερους και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρά τα ρήγματα στο «καράβι» φέρεται έτοιμος να αντιμετωπίσει με δυναμικό τρόπο την «ανταρσία» παραμένοντας αφενός στην αρχηγία και αφετέρου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του βέβαιου ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρά τις δηλώσεις και τις διαρροές ότι δεν τον απασχολεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης επιθυμεί διακαώς να αποτελέσει μέλος της, ίσως και σε θέση αντιπροέδρου ακόμη, γιατί πιστεύει ότι η μοίρα του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα και την ανάληψη ιστορικών ευθυνών.

Βέβαια οι σκέψεις και προθέσεις του κ. Βενιζέλου δεν είναι τόσο αγαθές, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η ενεργότερη συμμετοχή του ιδίου στην κυβέρνηση ως βασικός συμπαίκτης του Αντώνη Σαμαρά, θα αποτελέσει γι’ αυτόν ένα είδος «πολιτικής προστασίας» για τη δύσκολη συνέχεια.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Βενιζέλο έχει αποφασίσει να συνεχίσει έστω και μόνος, έχοντας δίπλα του, προς το παρόν τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, με πιο προβεβλημένα στελέχη της τον Φίλιππο Σαχινίδη, τον Θάνο Μωραΐτη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αλλά και τον Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Γιάννη Μανιάτη σε οργανωτικές θέσεις.

Πάντως οι «αντάρτες» πιστεύουν ότι μέρα με την μέρα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες τους ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθεί ολοταχώς το σχέδιο του για την μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σ’ ένα «μικρό» και «καθαρό» κεντρώο κόμματο, θολής ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας.

Και τώρα βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα αν θα δώσουν τη μάχη εντός του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς το συντακτικό Συνέδριο με τους όρους Βενιζέλου ή έξω από το πλαίσιο αυτό αναμένοντας τη πτώση Βενιζέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Κομμάτια το ΠΑΣΟΚ… τριγμοί στην Κυβέρνηση

Αποκεφαλίζει Σκανδαλίδη από το ΙΣΤΑΜΕ ο Βενιζέλος – Tι απαντά ο βουλευτής – “Πάγος” στον ανασχηματισμό

Απειλούν την Ελλάδα με χρεοκοπία για τα “ψηφαλάκια” και τα “λεφτουδάκια” τους – Τοκογλυφικά παιχνίδια Γερμανίας-ΔΝΤ-ΕΚΤ
 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε