Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γιώργος: “υπερχρεωθήκαμε και θα το πληρώσουμε”

Γιώργος: “υπερχρεωθήκαμε και θα το πληρώσουμε”
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2009 | 10:40
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2009 | 10:40

  
“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι διεθνείς αγορές, αλλά...
 

και εμείς οι ίδιοι επιθυμούμε τη μείωση του χρέους και του ελλείμματός μας μέσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Αυτό ακριβώς θα επιτύχουμε με τα μέτρα που εξήγγειλα και με όσα είμαι αποφασισμένος να κάνω”, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.
Αναφερόμενος στην φοροδιαφυγή, ο κ.Παπανδρέου σημείωσε πως αν ανακτηθεί ένα μικρό τμήμα των χρημάτων που χάνονται, θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
 
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε: «Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η κατάσταση είναι οδυνηρή για όλους μας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε υπερχρεωθεί και ότι θα το πληρώσουμε. Είναι κάτι που θα επιβαρύνει όλους μας. Όμως, θέλουμε αυτό να γίνει δίκαια και ισότιμα. Θα προστατέψουμε τους χαμηλόμισθους, θα βοηθήσουμε τους ανέργους και θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πειραχτούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Κατά τα άλλα, όλοι οι άλλοι θα αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά διαθέτουμε ευρεία πλειοψηφία. Η ευρεία πλειοψηφία του λαού θα υποστηρίξει τα μέτρα μας, κι αυτό με οπλίζει με αποφασιστικότητα και δύναμη να φέρω εις πέρας αυτές τις μεταρρυθμίσεις».
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο