Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιώργος-Μπαράκ και στο βάθος… ΔΝΤ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

“Το ισχυρό πακέτο μέτρων που πήρε η Ελλάδα έχει εγκριθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο” είπε η υπεύθυνη του Λευκού Οίκου

για τα θέματα της Ελλάδας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και την συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ο ¨πλανητάρχης” προτίθεται απλά να… στηρίξει πολιτικά τη χώρα όπως και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, όμως σημαντικά ήταν τα λόγια της κ. Άτκισον κατά την ενημέρωση σε ότι έχει να κάνει με το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της η Ευρώπη προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα και έτσι το ΔΝΤ τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας από την Ε.Ε. Να δώσει λύση στο θέμα.
Το Ταμείο ωστόσο όπως είπε η κ. Άκινσον να παράσχει βοήθεια καθώς βλέπει θετικά τα μέτρα της Ελλάδας τα οποία κινούνται στο πλαίσιο των όσων θα επέβαλλε και ‘κεινο στη χώρα μας.
Ωστόσο κατά την επίσκεψη της Ε3λληνικής ηγεσίας στην Ουάσιγκτον δεν προβλέπεται καμία συνάντηση με στελέχη του ΔΝΤ τα οποία απουσιάζουν.
Αν η χώρα μας επιθυμεί συνάντηση με στελέχη του ΔΝΤ αυτή είναι πολύ πιθανό να γίνει μεταξύ Γ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Στράου Σκάν στις Βρυξέλλες στις 19 Μαρτίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε