Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας – Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας – Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Με μια σεμνή και λιτή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών, γιορτάστηκε η 42η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Γιορτάζουμε σήμερα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Είναι μια μέρα γιορτής, αλλά ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Είναι μια μέρα γιορτής για να ενθυμούμαστε, τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις αυτού του λαού, το μεγάλο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Είναι όμως και μια μέρα περισυλλογής, για το πως η Δημοκρατία στη χώρα μας, μπορεί να ριζώσει περισσότερο, για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά οικονομική κρίση, για το πως μπορούμε να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να ξεπεράσουμε την μεγάλη κρίση που μας μαστίζει, είναι η εθνική ενότητα, αλλά είναι και η αλήθεια. Η αλήθεια ως βασική προϋπόθεση της συλλογικής αυτογνωσίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με την τυραννία και το φασισμό και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η ομαλή μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατική ομαλότητα στηρίχτηκε στην ενότητα του λαού και στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μακριά από διχασμούς και εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε πως «αυτή την ομοψυχία και εθνική συνεννόηση χρειαζόμαστε όσο ποτέ σήμερα».

«Γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μπορούμε να δουλέψουμε ενωμένοι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, για μια νέα μεταπολίτευση, για να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα και τα μνημόνια και να δώσουμε ξανά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες προοπτική, ελπίδα και αξιοπρέπεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες -που λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή- μένουν έξω από τους χώρους δουλειάς, καταρρέουν στις συνόδους του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως δεν τις θυμούνται καθόλου όταν φέρνουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες στη Βουλή, για να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ευνοούν τους λίγους και βέβαια ματώνουν, γονατίζουν τον ελληνικό λαό. Να είμαστε καλά, καλή δύναμη σε όλους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Για δημοκρατία στα χαρτιά και όχι στην πράξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο περιθώριο.

Όπως είπε, επιστήμονες, εργαζόμενοι, άνεργοι, είναι όλοι στα κάγκελα και υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νέων αναχωρεί στο εξωτερικό για να βρει δουλειά.

«Αντιλαμβάνεστε -όπως είπε – ότι είναι μια Mεταπολίτευση υπό αμφισβήτηση».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η Βουλή στάθηκε ανώριμη να ψηφίσει την απλή αναλογική και προσέθεσε ότι πολλοί ακόμη δεν πιστεύουν στην ισοτιμία της ψήφου και στις δημοκρατικές διαδικασίες, και κατέληξε τονίζοντας ότι θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό όσοι δεν ψηφίσαν την απλή αναλογική.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε