Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιούνκερ: “Εξήγησα στον Σαμαρά ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές”

Γιούνκερ: “Εξήγησα στον Σαμαρά ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές”

Αποκαλυπτικός ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό. Όπως είπε επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά και του ξεκαθάρισε τα εξής:

Μιλώντας στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Ο1 είπε ότι δεν θα υπάρξουν βαθιές αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, προσθέτοντας πως στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια χρονική παράταση.

«Του εξήγησα (στον Αντώνη Σαμαρά) πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας μακροσκελή συνομιλία με τον κ. Σαμαρά.

«Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σημαντική στην Ελλάδα απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν θέλει να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παράτασης και ιδιαίτερα στην ακριβή διάρκειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κομισιόν: Κάντε κυβέρνηση ν’ αλλάξουμε το Μνημόνιο!

Κλείδωσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ – Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Υπουργοί από όλα τα κόμματα

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Έλα μαζί μας στην διαπραγμάτευση!

Τα τρία πρώτα βήματα της κυβέρνησης – Πως θα “ανασάνει” η Ελλάδα από το μνημόνιο

Κόντρα Η.Π.Α-Γερμανίας για την Ελλάδα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε