Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιούνκερ: «Το είπαμε στον Παπαδήμο, πλέον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πράξεις»

ΦΩΤΟ REUTERS

Δε μας ζητούν πια. Τώρα απαιτούν τα λόγια να γίνουν πράξεις. Το είπαν ξεκάθαρα στον Λουκά Παπαδήμο, το επανέλαβε και ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας (τυχαίο;) στο γερμανικό ραδιόφωνο!

«Χθες καταστήσαμε σαφές στον Έλληνα συνάδελφό μας ότι οι εταίροι απαιτούμε πλέον πράξεις σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση προϋπολογισμού», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που ζήτησε να τελειώνουμε και με το PSI.

Ο επικεφαλής του Eurogroup στάθηκε στη σημασία «να τελειώσει η εβδομάδα με συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και των κρατών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Όμως αυτό θα εξεταστεί αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης στην Ελλάδα βρίσκεται έκτος τροχιάς και όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται η στήριξη των εταίρων προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει στην τροχιά του πρώτου προγράμματος», σημείωσε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ.

Περιμένοντας να κλείσει μέσα την εβδομάδα το PSI, ο Γιούνκερ δεν έκρυψε ότι είναι από εκείνους που δε συμφωνούν με την ιδέα να οριστεί επίτροπος που θα ελέγχει την εξέλιξη του ελληνικού. Αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει για… κοινή λογική.

«Η γερμανική ανησυχία- και δεν πρόκειται μόνο για γερμανική ανησυχία- να βρίσκεται η Ελλάδα υπό αυστηρή παρακολούθηση κινείται στο πλαίσιο της κοινής λογικής», είπε.

«Πρέπει κανείς να σκέφτεται καλά πώς θα μπορούσαν να εκληφθούν τέτοιες προτάσεις όταν τις δημοσιοποιείς στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» και πρόσθεσε πως «δεν βλέπω την ανάγκη ενός δημοσιονομικού επιτρόπου ειδικά για την Ελλάδα. Ωστόσο οι Έλληνες φίλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό αυξημένη επιτήρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντάρτικο για 13ο-14ο μισθό; – Έβαλε “αλλά” στην κόκκινη γραμμή…

Μέσα στην εβδομάδα “κλείνει” το PSI και τα νέα μέτρα – Παπαδήμος: Περιμένω από τους βουλευτές να κάνουν το καθήκον τους

Θέλουν να κλείσει το κούρεμα ως το τέλος της εβδομάδας

Σαρκοζί: “Δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας. Αυτό θα ήταν παράλογο και μη δημοκρατικό”

Συνάντηση Παπαδήμου και Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου – Σκληρή κριτική των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε