Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιούνκερ: παίρνουμε μέτρα για να μην μας καταστρέψει η Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο είναι ήδη από χθες οι Ευρωπαίοι που ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνουν πλέον ότι παίρνουν μέτρα για την επόμενη ημέρα με την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Παίρνουν μέτρα για να θα διασφαλίσουν τα χρήματα των λαών τους απέναντι στις συνέπειες που θα έχει μια έξοδος της Ελλάδας απ’ την ευρωζώνη
Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στη γερμανική τηλεόραση είπε
ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τίμημα.
«Εργαζόμαστε τώρα πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι μία καταστροφή για τους ανθρώπους στη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ευρωζώνη. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την κατάσταση.»

Είπε επίσης ότι επιθυμεί να διατηρήσει η Ελλάδα το κοινό νόμισμα, όμως δεν μπορεί “να βοηθήσει τους Ελληνες παρά τη θέλησή τους”.

“Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε κανένα μέλος της ευρωζώνης να μην βγει από την ομάδα των 17, αλλά εάν αυτό θέλουν οι Ελληνες, και εγώ πιστεύω ότι θα ήταν σφάλμα, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε παρά τη θέλησή τους”, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε το τρενάκι του τρόμου για το ελληνικό ζήτημα επ’ αόριστον. Πρέπει να γνωρίζουμε πού πηγαίνουμε και οι Ελληνες πρέπει να πουν πού θέλουν να κατευθυνθούν τα πράγματα”, συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Όταν ερωτήθηκε για την ατμόσφαιρα της χθεσινής συνάντησης στις Κάννες, απάντησε σε μία και μοναδική λέξη: “δυσάρεστη”.

“Νομίζω ότι δεν αισθανόταν και πολύ άνετα”, δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους του.

“Χωρίς να τον επιτιμήσουμε, είπαμε στον κ. Παπανδρέου ότι η στάση του είναι αθέμιτη, στο μέτρο που θα θέλαμε να μάς έχει πει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ότι σκόπευε να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα”, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η αναγγελία της διενέργειας δημοψηφίσματος “προκάλεσε έντονη αναστάτωση στις αγορές και στους κυβερνητικούς κύκλους”, υπενθύμισε.

“Ανεξάρτητα από τη διατύπωση του ερωτήματος (του δημοψηφίσματος), είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα εκφρασθεί στις 4 Δεκεμβρίου εάν, ναι, θέλει ή όχι να παραμείνει στην ευρωζώνη…Θα θέλαμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος, αλλά δεν λέμε ότι πρέπει να παραμείνει με οποιοδήποτε τίμημα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Ρήγμα στην Κυβέρνηση – Οι εξελίξεις ακυρώνουν το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου

Ευθεία αμφισβήτηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου!

Παναγιωτακόπουλος: «Ανακαλέστε κύριε Πρωθυπουργέ»

Ανδρουλάκης: να πάρει πίσω το δημοψήφισμα

Μέρκελ: οι Έλληνες αν θέλουν ας φύγουν απ’ το ευρώ

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Λαγκάρντ: Θα εισηγηθώ για την 6η δόση μετά το δημοψήφισμα…

Παπανδρέου: Για όλα φταίει η αντιπολίτευση – Δε θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις

Ν.Δ.: Επικίνδυνος ο Παπανδρέου και πρέπει να φύγει

Μήνυμα Λοβέρδου σε Μαξίμου: Ιερή υποχρέωση να μείνουμε στο ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε