Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Γκάλοπ Alco: 65% φταίνε οι πολιτικοί και το Δημόσιο

Γκάλοπ Alco: 65% φταίνε οι πολιτικοί και το Δημόσιο

Το 85% των πολιτών πιστεύει οτι ο Καραμανλής ήξερε και γι’ αυτό οργάνωσε την “φυγή” του.

Αποκαλυπτικό είναι ο γκάλοπ της Alco για το ποιός φταίει για την κατάσταση που έχει έρθει η χώρα.

Στην ερώτηση αν γνώριζε την αλήθεια για την κατάσταση στην οικονομία ο Καραμανλής και επέλεξε την φυγή το 84,8 λέει ναι. Στην ερώτηση αν γνωριζε την αλήθεια ο Παπανδρέου και παραπλάνησε την λαό το 65% λέει ναι.

Για το ποιός ευθύνεται για την σημερινή κατασταση της οικονομίας το 64,7% λέει το Δημόσιο και οι πολιτικοί, το 28,3% οι κερδοσκόποι και η φοροδιαφυγή.

Στην ερώτηση αν πιστεύετε οτι η σημερινή κυβέρνηση στην οικονομία έκανε σωστούς χειρισμούς ή λάθος και αν άργησε ν’ αντιδράσει το 37% λέει άργησε, το 28% λέει λάθος, το 23,1% λέει σωστούς.

Σε θέματα της καθημερινότητας όπως μισθοί και συντάξεις στην ερώτηση αν πρέπει να αποδεχθεί ή όχι η κυβέρνηση όρους για μείωση μισθών και συντάξεων το 64,5% λέει να αρνηθεί και το 24,3% να αποδεχθεί.
 
Σημαντικό είναι και το αποτέλεσμα στην ερώτηση : Πιστεύετε οτι για το σημείο που έχει φτάσει η οικονομία, ευθύνονται περισσότερο οι κυβερνήσει Καραμανλή ή η κυβέρνηση Παπανδρέου;

Εδώ το 49,9% δηλαδή οι μισοί απαντούν οτι ευθύνονται το ίδιο, το 35,4% ο Καραμανλής και το 9,3% ο Παπανδρέου.

Στο μεταξύ,  σε έρευνα της Alco για το “Παρον” τέθηκε το ερώτημα για το τι είναι πιθανότερο να συμβεί με την εμπλοκή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης της χώρας. 

Με την πιθανότητα «Το ΔΝΤ θα επιβάλλει ακραία μέτρα λιτότητας και θα αυξήσει την ανεργία» συμφώνησε το 62,9% των ερωτηθέντων, με την πιθανότητα «Το ΔΝΤ θα βάλει τάξη στη χώρα σταματώντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και εξαναγκάζοντας το πολιτικό σύστημα να κάνει όσα έπρεπε να είχε ήδη κάνει» συμφώνησε το 26,2%, με την πιθανότητα να συμβούν «και τα δύο» το 7,3% ενώ, «δεν ξέρω / δεν απαντώ» δήλωσε το 3,6%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε