Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γκίκας Χαρδούβελης: “Ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ αποφεύγεται”

Γκίκας Χαρδούβελης: “Ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ αποφεύγεται”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2012 | 07:59
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2012 | 17:59

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε συνέντευξη του λέει ότι με το PSI η χώρα παίρνει μια σημαντική ανάσα για να προχωρήσει.

  Mόλις ολοκληρωθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στις επόμενες δέκα ημέρες και ο βαθμός είναι ικανοποιητικός τότε "η χώρα παίρνει μια σημαντική ανάσα για να προχωρήσει" δηλώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

    Προσθέτει ότι έτσι "ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή και εξόδου από τη ζώνη του ευρώ αποφεύγεται και σταδιακά επανέρχεται το κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές, στους καταναλωτές, στους καταθέτες".

    Επαναλαμβάνει ότι κόκκινη γραμμή του πρωθυπουργού είναι η σωτηρία της χώρας και σημειώνει "θέλουμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα και όχι να την αφήσουμε να λεηλατηθεί από επιτήδειους. Η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν ήττα στρατηγικής σημασίας". Υπογραμμίζει ότι αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το 2013 η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια θα έλθει η ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα προγράμματα μείωσης της ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με πόρους από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και με στενή συνεργασία με την ΕτΕΠ".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαδήμος: «Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ακόμα»

Στη δημοσιότητα οι όροι του PSI

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο Νταλάρα για το PSI


   Διαδώστε αυτό το άρθρο