Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γράμμα θα στείλει ο Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους!

Γράμμα θα στείλει ο Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους!

Τη συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την υλοποίηση δράσεων με κοινωνικό όφελος, ανακοίνωσαν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Στόχος της συμφωνίας είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων, και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

– Να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, σημείων εξυπηρέτησης/ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).
– Να εξετάσουν τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
– Την υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες, για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.
– Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.
– Την ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και, ειδικότερα, τη δωρεάν αποστολή επιστολών. Στο πλαίσιο αυτό, συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο στόχος είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του το ευρύτερο δημόσιο. «Υπάρχουν πόλεις, νησιά που δεν έχουν ΟΑΕΔ. Θα πρέπει εκεί τα ΕΛΤΑ, όπως ήδη κάνουν οι Δήμοι, να παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, κάθε πτυχή της επαφής του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες δεν πρέπει να έχει αυτό το στίγμα της ταλαιπωρίας και πολλές φορές της περιφρόνησης που εισπράττουν οι πολίτες, οι οποίοι επισκέπτονται τα γραφεία των δημόσιων υπηρεσιών.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, η πρώτη, ουσιαστικά άμεση, εκδήλωση της συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας με τα ΕΛΤΑ, θα είναι η μαζική αποστολή των επιστολών προς τους συνταξιούχους που έχουν αναπροσαρμογή στην επικουρική τους σύνταξη, ώστε ο καθένας απ’ αυτούς να πληροφορηθεί υπεύθυνα και έγκυρα πώς διαμορφώνεται η νέα επικουρική σύνταξή του και να διαλυθεί αυτό το «νέφος» της παραπληροφόρησης.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, πρόκειται να ταχυδρομηθούν οι πρώτες επιστολές. Υπογράμμισε δε, ότι η ΗΔΙΚΑ διαβεβαιώνει ότι έχει τη δυνατότητα να στέλνει γύρω στις 80.000 επιστολές κάθε μέρα. Άρα, όπως συμπέρανε, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα ολοκληρωθεί η ταχυδρόμηση, λαμβάνοντας, ωστόσο, υπ’ όψιν τον αναγκαίο χρόνο για την αποστολή τους. «Στο πλαίσιο της κοινωνικής τους αποστολής και ως πρώτο δείγμα εφαρμογής αυτής της συμφωνίας, τα ΕΛΤΑ δέχθηκαν να μην έχει κόστος για το υπουργείο Εργασίας η αποστολή των επιστολών αυτών» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν το δίκτυο και οι δυνατότητες που έχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Ο γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ, Γιάννης Βερίγος, τόνισε πως δημιουργήθηκε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, λόγω και του γεγονότος ότι αυτή η επιχείρηση έχει έντονο κοινωνικό προσανατολισμό. «Πολύ γρήγορα ανταποκριθήκαμε στην απαίτηση της κοινωνίας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα υπάρξουν στη συνέχεια και άλλα πλαίσια συνεργασίας σε αυτό το επίπεδο με το υπουργείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε