Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γραμματέας Χριστοφοράκου: Με απειλεί με τη ζωή μου ο Ρ. Φίσερ

Γραμματέας Χριστοφοράκου: Με απειλεί με τη ζωή μου ο Ρ. Φίσερ

– Εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στην γραμματέα του Χριστοφοράκου και στον διάδοχό του στη Siemens
– Πρόσωπο κλειδί η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου που ξέρει πρόσωπα και όλα τα ραντεβού. 
– Δέχεται απειλές για τη ζωή της από τον Ρ. Φίσερ, όπως ισχυρίζεται

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεχίστηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην στελέχους της Siemens, Ρούντολφ Φίσερ και της γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, κας Τσακάλου.

Ο κ. Φίσερ ο οποίος υπήρξε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Siemens Hellas κατά το διάστημα 2005 – 2009 και μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου, ανέλαβε και γενικός διευθυντής της Siemens μέχρι που μετακόμισε στη Siemens Τσεχίας, επιμένει ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί χορηγιών και μίζας σε πολιτικά πρόσωπα. 

Στον αντίποδα, η κα Τσακάλου φέρεται πως τον διαψεύδει, λέγοντας πως ως οικονομικός διευθυντής ήταν γνώστης όλων των πληρωμών της εταιρείας και κατά επέκταση όλων των κινήσεων του μαύρου χρήματος προς τα πολιτικά πρόσωπα. 

Μάλιστα, η κα Τσακάλου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καθώς φέρεται να αποκάλυψε ότι ο κ. Φίσερ την έχει απειλήσει ότι εάν συνεχίσει να καταθέτει πράγματα και στοιχεία στις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα θα το πληρώσει με τη ζωή της. 

Ο Φίσερ απάντησε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συνέβη αυτό αλλά αντίθετα την παρότρυνε να βοηθήσει τις αρχές δίνοντας στοιχεία και λέγοντας όσα ήξερε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Τσακάλου ήταν το δεξί χέρι του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens και κρατούσε ημερολόγιο με όλες τις τηλεφωνικές επαφές είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, αλλά και όλα τα ραντεβού. Η κα Τσακάλου θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της Siemens, καθώς γνωρίζει σχεδόν τα πάντα, ενώ η προηγούμενη κατάθεσή της είχε ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Η κα Τσακάλου έχει ήδη καταθέσει στην Εξεταστική και έχει επιβεβαιώσει τις συχνές συναντήσεις που είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, είχε δηλώσει πως κατά την προεκλογική περίοδο πύκνωναν οι επαφές με τους υπεύθυνους οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε με πρωτοβουλία Χριστοφοράκου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :
 
Το πλυντήριο του Κάτσικα είχε ρούχα ή μίζες;

Email – φωτιά προς τον Αντώνη Σαμαρά από εμπλεκόμενο στην υπόθεση Siemens – ΝΔ: Ο Σαμαράς δεν ανταποκρίθηκε

Φιάσκο με το mail που εμπλέκει “γαλάζιο” υπουργό, αλλά υπάρχει και μαύρο χρήμα στο… βάθος

Μ. Χριστοφοράκος: Μετά το καλοκαίρι θα μιλήσω ανοιχτά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε