Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Γραμματέας Χριστοφοράκου: Ο Ζαγοριανός δεν ζήτησε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή μου

Η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου κα Τσακαλου ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου κα Τσακαλου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Από τον Αύγουστο του 2007, δηλαδή τέσσερις μήνες πριν από την παραίτηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου από την θέση

του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens AE κι ενώ είχε ξεσπάσει σε παγκόσμια κλίμακα το ομώνυμο σκάνδαλο, έδωσε εντολή στην ιδιαιτέρα του Αικατερίνη Τσακάλου να καταστρέψει το αρχείο της προηγούμενης πενταετίας (2001-05), επικαλούμενος την ύπαρξη φορολογικών στοιχείων, για τα οποία δεν ήταν πλέον υπόχρεη η εταιρεία.

    Αυτό επανέλαβε κατά τη δεύτερη και καταληκτική της κατάθεση ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση, η κα Αικ. Τσακάλου, με την υπογράμμιση ότι οι σχέσεις της με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας διερράγησαν, γιατί δεν εξετέλεσε καθ’ ολοκληρίαν την εντολή του, επικαλούμενη τεράστιο όγκο εγγράφων και φόρτο εργασίας.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν της ζήτησε να καταστρέψει τα ημερολόγια, ενώ σε ερώτηση αν με το ξέσπασμα του σκανδάλου διαισθάνθηκε αγωνία και προπαρασκευαστικές ενέργειες του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να φύγει στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Η μάρτυρας είπε επίσης ενώπιον της επιτροπής ότι όλα τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή της εκείνη, για δώρα πάσης φύσεως, ή εκπτωτικά τιμολόγια προς πολιτικά πρόσωπα -τα οποία, όπως είπε, δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι- τα παρέδωσε στους ανακριτές.

    Μετά, όμως, το θόρυβο και την αποχώρηση Χριστοφοράκου σταμάτησε, όπως είπε, οποιαδήποτε προσέγγιση και αιτήματα από τους πολιτικούς, ούτε ήταν, όμως, σε θέση να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό Χριστοφοράκου ότι είχε στο καρνέ του τηλέφωνα 153 βουλευτών.

 Παραδέχθηκε ότι όλη αυτή τη διαδικασία με τα δώρα, δεν τα έκανε ο Χριστοφοράκος μόνος, αλλά εν γνώσει και με έγκριση του οικονομικού διευθυντή κ. Φίσερ, που προσυπέγραφε τα τιμολόγια.

Είπε επίσης ότι ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός δεν κατέσχεσε από το γραφείο της, κατά την έφοδό του μετά την φυγή Χριστοφοράκου, το σκληρό δίσκο του δικού της ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά τον πήρε ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης και μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος κ. Φίσερ.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη η μάρτυρας είπε ότι το όνομα «Σαμαράς» – που αναγράφεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου – αφορά σε τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Προέδρου της ΝΔ και του Μ. Χριστοφοράκου, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 υπάρχει ευχαριστήρια επιστολή του κ. Σαμαρά για ποτά που απεστάλησαν από την εταιρεία.

Βουλευτές της ΝΔ ανέφεραν ότι το τηλεφώνημα του αρχηγού της ΝΔ αφορούσε σε κάποιο αίτημα για τον σύγαμπρό του Ευάγγελο Σέκερη που δουλεύει στη Siemens.

    Τη Δευτέρα συνεχίζει η επιτροπή με την εξέταση του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε