Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"H αρχή του τέλους της μνημονιακής κυβέρνησης".

`H αρχή του τέλους της μνημονιακής κυβέρνησης`.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.11.2012 | 15:41

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η ψήφιση του πιο ακραίου προϋπολογισμού λιτότητας και ύφεσης «συνοδεύεται από την πλήρη ήττα της στρατηγικής Σαμαρά στην Ευρώπη και της πρόσδεσης στο άρμα Μέρκελ».

Και επισημαίνει ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι, ταυτόχρονα, και "η αρχή του τέλους της μνημονιακής κυβέρνησης".

«Τέλος σε μια πολιτική φαυλότητας, κυνισμού, αναξιοπρέπειας και ανευθυνότητας. Τέλος στα ψέματα και τους εκβιασμούς, που επί σχεδόν τρία χρόνια συνδέουν την ψήφιση μέτρων που εξαθλιώνουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας με τη "σωτηρία" της χώρας. Τέλος σε μια πολιτική που ωθεί τους νέους στη μαζική μετανάστευση, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο έναντι πινακίου φακής, που καταργεί στοιχειώδεις δομές του κοινωνικού κράτους», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμηση του κόμματος είναι, ότι αν τελικά η δόση καταβληθεί, έστω και τμηματικά, το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παραμένει άλυτο. Και συμπληρώνει ότι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όχι μόνο δεν το αντιμετωπίζει, αλλά το εκτινάσσει, όταν ακόμα και με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φτάσει το χρέος στα προ μνημονίου επίπεδα.

«Οι παρασκηνιακές διαφωνίες στο πλαίσιο της τρόικας βρίσκουν μια Ελλάδα πλήρως απούσα από τις διεργασίες στην Ευρώπη, χωρίς καμία πρόταση για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος που δεν θα κατεδαφίζει τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιούνκερ: Θεμελιωδώς θετική η έκθεση της τρόικας - Να πούμε στην Ελλάδα πότε θα πάρει τα χρήματά της! - Μπράβο από Μέρκελ για προϋπολογισμό!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο