Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Άννα της συναίνεσης – “Είχα καιρό να λάβω λουλούδια από πολίτες στο γραφείο μου”

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι εκείνη που θα μπορούσε να περηφανευθεί οτι είναι η υπουργός της συναίνεσης. Είναι και η υπουργός που μέχρι στιγμής αναίμακτα ανακοίνωσε οτι καταργεί το άσυλο.

“Μετά από πολύ καιρό πολίτες με παίρνουν τηλέφωνο και μου δίνουν συγχαρητήρια. Μου στέλνουν ακόμα και λουλούδια”, είπε σε τηλεοπτκή εκπομπή.
Ήθελε να συμμεριστεί την χαρά της με τον δημοσιογράφο; Μπορεί.

‘Οπως και να ‘χει η Άννα Διαμαντοπούλου κατάφερε με τον γνωστό της “αθόρυβο” τρόπο, όπως λένε οι συνεργάτες της, να φέρει κοντα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ένα κρίσιμο νομοσχέδιο όπως αυτό για την αναμόρφωση των ΑΕΙ να ψηφιστεί. Το ζητούμενο βέβαια είναι εαν θα εφαρμοστεί αλλά αυτό μένει ν’ αποδειχθεί. 

Ποιά είναι όμως η Αννα Διαμαντοπούλου; Θα μείνει πάντα ένα στέλεχος πρώτης γραμμής; Ή θα μπει το όνομά της κάποια στιγμή στην λίστα με τους υποψήφιους διαδόχους του Γ.Παπανδρέου; Οι σχέσεις της με τον πρωθυπουργό είναι από καλές έως άριστες. Μπορεί κανείς για παράδειγμα να διαπιστώσει την οικειότητα των δυο από ένα ενσταντανέ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στη Βουλή.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν δίστασε πάντως να έρθει ακόμα και σε αντιπαράθεση, λένε, με τον κ.Παπανδρέου, όταν της ζητήθηκαν 3 αλλαγές στο νόμο. Εμεινε στις 2 και δεν έκανε βήμα πίσω.

Γεννήθηκα στο μεταλλείο

Έτσι λέει στο σύντομο βιογραφικό για τα πρώτα παιδικά της χρόνια η Αννα Διαμαντοπούλου. Κόρη του Δημήτρη Διαμαντόπουλου και της Εκάβης Χατζηζογίδου.
Γεννήθηκε το 1959 και από τότε δεν ρίζωσε σε μια πόλη αλλά ξεκίνησε από την Κοζάνη, μετά Αθήνα, μετά Καβάλα, ακολούθησε η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Χαλκιδική, ο Ιασμος, και τέλος το 1968 πάλι η Θεσσαλονίκη.

Τελείωσε τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήδη όπως λέει είχε γοητευθεί από τον λόγο του Α.Παπανδρέου.

Πήρε το πτυχίο της το 1981, σημαδιακή χρονιά απ’ όλες τις απόψεις.
Θεωρεί πάντως μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής της την γνωριμία και στη συνέχεια τον γάμο της με το Γιάννη Σαβαλάνο το 1989 και την γέννηση του γιού τους Χαρίδημου το 1993.

ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΗ

Νομάρχης Καστοριάς, Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, βουλευτής Κοζάνης, Επίτροπος της ΕΕ, και σήμερα υπουργός Παιδείας.

Εμφανισιακά στο πέρασμα των χρόνων και παρά την θητεία στις Βρυξέλλες, η Αννα Διαμαντοπούλου δεν έχει αλλάξει και πολύ στυλιστικά. Συντηρητικό ντύσιμο, αυστηρό και τα μαλλια με λίγες παραλλαγές αλλά όχι εντυπωσιακά αλλαγμένα. Είναι αυτό για το οποίο την “μαλώνουν” οι κοντινοί της άνθρωποι. Γιατί όταν θέλει γίνεται γοητευτική.

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΕ ΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΠΟΛΥΖΟΩΓΟΠΟΥΛΟ

ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με πρωτοφανή συναίνεση πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε