Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ΔΗΜΑΡ έδειξε την έξοδο σε Βουδούρη και Μουτσινά – Αυστηρή προειδοποίηση Κουβέλη

Η ΔΗΜΑΡ έδειξε την έξοδο σε Βουδούρη και Μουτσινά – Αυστηρή προειδοποίηση Κουβέλη

 Σε πολιτική αποδοκιμασία των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, διότι δεν ακολούθησαν τη συλλογική απόφαση στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή, προχώρησε η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Αποδοκιμάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, τους βουλευτές του κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, οι οποίοι στις καθοριστικές ψηφοφορίες στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, διαφοροποιήθηκαν από τις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος. Και σε κείμενο που στέλνεται στις οργανώσεις και τα μέλη ενημερώνει για τη στάση απέναντί τους.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προειδοποίησε τους δυο βουλευτές να μην συνεχίσουν στην τακτική περιφρόνησης των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος.

«Υπερασπίζομαι τις συλλογικές διαδικασίες, σέβομαι τις απόψεις και το δικαίωμα της μειοψηφίας να τις εκφράζει, αλλά πολιτικά αποδοκιμάζω συμπεριφορές που περιφρονούν το κόμμα, που δεν υπηρετούν ούτε τις συλλογικές αποφάσεις ούτε το δικαιώματα στη μειοψηφία και εξ αντικειμένου προσβάλλουν το κόμμα. Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε» τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης στους κκ. Βουδούρη και Μουτσινά, οι οποίοι εκλήθησαν να εξηγήσουν τη στάση τους. Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος, οι εξηγήσεις δεν έπεισαν και ορισμένα εξ αυτών ενοχλήθηκαν από τον τρόπο που τοποθετήθηκαν.

Κατά τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στο κείμενο προς τα μέλη και τις οργανώσεις της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι «πρόκειται για στάση που αποστασιοποιείται από τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος και συνιστά πολιτική παραβίαση των αποφάσεών του» και πως «οι δύο βουλευτές με τη συνολικότερη στάση τους έναντι των αποφάσεων του κόμματος σε μείζονα θέματα, δεν υπηρετούν τη συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστερές».

Ακόμη εξηγείται για ποιους λόγους η ΔΗΜΑΡ, με συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της, εξέφρασε τις διαφωνίες της στο πακέτο των μέτρων, ψηφίζοντας «παρών», και «ναι» στον προϋπολογισμό, «στηρίζοντας την κυβέρνηση, και επιδιώκοντας ταυτόχρονα ενίσχυση του κλίματος σταθερότητας στη χώρα, με στόχο την παραμονή στο ευρώ και την αποτελεσματική και συνολική διεκδίκηση της επίλυσης του ελληνικού ζητήματος από την Ευρώπη».

Και καταλήγει το κείμενο ενημέρωσης των μελών: «Η ΔΗΜΑΡ σέβεται την προσωπική πολιτική συνείδηση του κάθε βουλευτή, αλλά παράλληλα αξιώνει από κάθε βουλευτή το σεβασμό στη συλλογική συνείδηση του κόμματος, που διαμορφώνεται μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε