Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Εξεταστική ζητά από τη Siemens τα ονόματα των πολιτικών με τις μίζες

Η Εξεταστική ζητά από τη Siemens τα ονόματα των πολιτικών με τις μίζες

Ονόματα πολιτικών προσώπων και οι μίζες που τους δόθηκαν είναι τα στοιχεία που ζητά από τη Siemens Γερμανίας και Ελλάδας η Εξεταστική Επιτροπή. 

Κατόπιν αιτήματος του βουλευτή και μέλους της Ν.Δ. στην Επιτροπή Κώστα Τζαβάρα – που έγινε δεκτό από όλες τις πτέρυγες – αποφασίστηκε να σταλεί σχετική επιστολή στη μητρική εταιρεία και στο υποκατάστημα στην Αθήνα, με το αίτημα να ενημερώσουν για τα ονόματα των τελικών παραληπτών των χρηματικών ποσών που αναλογούν στο 2% των πληρωμών που έγιναν στην Ελλάδα ως μίζα και αποδεικνύονται από έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η επιτροπή.
 
Έτσι η Εξεταστική καλεί ουσιαστικά τη Siemens να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί τη δέσμευση της για συνεργασία, όπως την περιέγραψε στην απαντητική επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

Στο μεταξύ, σήμερα το κατώφλι της Επιτροπής πέρασε ο πρώην βοηθός Γενικός Διευθυντής της Societe Generale Bank and Trust Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν σύμβουλος του λογαριασμού του Πρόδρομου Μαυρίδη, διαχειριστή των «μαύρων» ταμείων της εταιρείας επί διοίκησης Μιχάλη Χριστοφοράκου. 

Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι ήταν γνώστης των δραστηριοτήτων του κ. Μαυρίδη και ισχυρίστηκε ότι πληροφορήθηκε το θέμα από τον Τύπο. Σε ερώτηση για την κατάθεση των 20 εκατ. ευρώ του πρώην διαχειριστή των «μαύρων» ταμείων της Siemens, στην τράπεζα του απάντησε πως αυτό έγινε στα τέλη του 2004, στο πλαίσιο των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Αλογοσκούφη για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. 

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η σύζυγος του κ. Παναγιωτόπουλου εμφανίζεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση και συγκεκριμένα να λαμβάνει προμήθεια από τις κινήσεις των λογαριασμών του Πρόδρομου Μαυρίδη στη Dresdner Bank. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για νόμιμη προμήθεια επειδή σύστησε πελάτη στην τράπεζα (κ. Μαυρίδη) και τόνισε πως επειδή δεν ήθελε, λόγω της θέσης του, να εμφανιστεί ο ίδιος ως μεσολαβητής, τα χρήματα μπήκαν στο όνομα της συζύγου του, κ. Σκουλαροπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε