Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Ελλάδα στριμώχνεται στο κελί του Στρος Καν

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ θα οδηγήσει σε πολύ πιο σκληρούς οικονομικούς όρους για την Ελλάδα.
 

Χωρίς τον Στρος Καν στο τιμόνι του ΔΝΤ, η Γερμανία θα κυριαρχήσει στις διαπραγματεύσεις και θα επιβάλει δυσβάστακτα μέτρα στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε κρίση.
 
”Θα δούμε την Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με πιο αυστηρούς όρους, τώρα που ο Στρος Καν ή κάποιος του διαμετρήματός του δεν είναι εκεί να αντικρούει τα πιο σκληρά μέτρα που θα ήθελε η Γερμανία να επιβληθούν στην Ελλάδα” σχολιάζει στην Wall Street Journal ο Eswar Prasad καθηγητής του πανεπιστημίου Cornell και πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ.
 
”Χωρίς τον Στρος Καν το ΔΝΤ ίσως είναι πιο σκληρό με την Ελλάδα, καθώς και με τις υπόλοιπες χώρες, κάτι που χρειαζόμαστε στην παρούσα φάση.Αν δεν υπάρχει το ”καλό” ΔΝΤ, αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και όχι πιο περίπλοκα” δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος που είναι υπέρμαχος των ”επώδυνων μέτρων” και συμμετέχει στις συζητήσεις για τις διασώσεις.
 
Γιατί σύμφωνα με τον Sam Wardwell, αναλυτή της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Pioneer Investments, ο Στρος Καν :”ήταν ο τύπος με τις κατάλληλες πολιτικές διασυνδέσεις που μπορούσε να κάνει τα απαραίτητα για να επιτευχθεί μία συμφωνία”.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε