Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, Merkel και Παπανδρέου θα εξαφανιστούν''

Νίκος Κονιτόπουλος |
''Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, Merkel και Παπανδρέου θα εξαφανιστούν''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2011 | 15:50
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2011 | 12:20

Η εκτίμηση-προφητεία ανήκει στον διάσημο συγγραφέα και δημοσιογράφο Michael Lewis, που είχε βγάλει τα ''άπλυτα'' μας στη φόρα, με το ρεπορτάζ του στο περιοδικό Vanity Fair για την ελληνική κρίση.

Ο M.Lewis, σε συνέντευξη του στο Reuters εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα μας πρώτα θα περάσει την οδυνηρή εμπειρία της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και μετά θα αποχωρήσει από το ευρώ.Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου και η Angela Merkel θα χάσουν τις θέσεις τους, προβλέπει ο Michael Lewis, ο διάσημος συγγραφέας που παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κρίσης χρέους ανά τον πλανήτη.
''Η Ελλάδα χρεοκοπεί, έτσι; Κάνει αναδιάρθρωση χρέους. Όπως και εάν θέλετε να το ονομάσετε, η Ελλάδα χρεοκοπεί.Το μόνο ερώτημα είναι το πως''.Αμέσως μετά την ελληνική χρεοκοπία θα εξαφανιστούν πολιτικά, κατά τον M.Lewis, τόσο η Μέρκελ όσο και ο Γ.Παπανδρέου : ''Δεν νομίζω ότι η Merkel θα επιβιώσει στη Γερμανία και δεν νομίζω ότι ο Παπανδρέου θα επιβιώσει στην Ελλάδα. Έχουν αποξενώσει τόσο τους πολίτες τους''.

Ο ίδιος εκτιμά πως και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσει, αν και διαπιστώνει διαφορές με την Ελλάδα:''Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Ιρλανδοί δεν θα ακολουθήσουν.Η χώρα θα αφήσει τις τράπεζές της να καταρρεύσουν και θα χρεοκοπήσει.Οι Ιρλανδοί όμως έχουν ένα μεγαλύτερο ταλέντο να υπομένουν. Εάν επιβάλλονταν στους Έλληνες όσα επιβλήθηκαν στους Ιρλανδούς, θα έπεφταν πυροβολισμοί''.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο