Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η G20 καταχειροκρότησε τον Γιώργο! Ο Σαρκοζί… θυμήθηκε τις ελληνικές του ρίζες

Η G20 καταχειροκρότησε τον Γιώργο! Ο Σαρκοζί… θυμήθηκε τις ελληνικές του ρίζες

Μπορεί οι βουλευτές του να μη χειροκρότησαν μετά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι ηγέτες της G20 δεν έκαναν το ίδιο!

Ένα 24ωρο μετά τον εξάψαλμο που άκουσε από τους «Μερκοζί», ο Έλληνας πρωθυπουργός αποθεώθηκε από τους ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στις Κάννες.

Οι ηγέτες της G20 χειροκρότησαν τον Παπανδρέου, όταν δήλωσε, σύμφωνα με την εικόνα που μεταδιδόταν από την τηλεόραση, τη δέσμευσή του για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο κατά της κρίσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τις πλουσιότερες και τις αναδυόμενες χώρες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία του στην Αθήνα κατά της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Σαρκοζί: Οι Έλληνες πήραν το μήνυμα!
Η ακύρωση του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση μόνο χαμόγελα έφερε στις Κάννες, όπου συνεδριάζει η G20. Η πρώτη θετική αντίδραση ήρθε από τον Νικολά Σαρκοζί.

«Δε θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και εξέφρασε τον… θαυμασμό του για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος έχει ελληνικές ρίζες.

«Βλέπω με ικανοποίηση ότι υπάρχουν υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της G20 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την πρώτη μέρα της Συνόδου στις Κάννες.

«Σημειώνεται πρόοδος, παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, φαίνεται να αντιλαμβάνονται το μήνυμα που στείλαμε χθες», τόνισε ο Σαρκοζί, σημειώνοντας πως «δε θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρώ. Οι χώρες κυβερνώνται ελεύθερα, όμως το ευρώ και η Ευρώπη είναι η κληρονομιά μας».

«Οι Έλληνες απελευθερώθηκαν από τη δικτατορία μόνοι τους. Τους θαυμάζω τους Έλληνες και την Ελλάδα, έχω μακρινούς οικογενειακούς δεσμούς με τη χώρα (σ.σ. ο παππούς του, από την πλευρά της μητέρας του ήταν Έλληνας της Θεσσαλονίκης)», σημείωσε ο Σαρκοζί.

Μέρκελ: Περιμένω πράξεις, όχι λόγια
Από τις Κάννες και η Άνγκελα Μέρκελ, δεν ήταν δυνατό να μη σχολιάσει την υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης μετά το γαλλογερμανικό τελεσίγραφο για το δημοψήφισμα. Η φράου Μέρκελ προειδοποίησε ότι περιμένει από την Ελλάδα πράξεις και όχι ανακοινώσεις. «Για μας, οι πράξεις είναι που μετράνε», είπε και διεμήνυσε πως για εκείνη είναι πιο σημαντική η σταθερότητα του ευρώ από την παραμονή της Ελλάδας!

«Το σημαντικό είναι, να υπάρχει ένα γρήγορο ναι για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό που είπαμε χθες το βράδυ εξακολουθεί να είναι επίκαιρο: η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν δεν εγκρίνει το ευρωπαϊκό σχέδιο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Στα “κάγκελα” η Γαλλία με τον Παπανδρέου – Πείτε εάν θα μείνετε στο ευρώ ή όχι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε