Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Κομισιόν επιμένει για υπογραφή Σαμαρά ασχέτως κειμένου!

Στις Βρυξέλλες πηγαίνει τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός για συνομιλίες με Ρόμπεϊ και Μπαρόζο.

Αμετακίνητη σε σημείο παρεξηγήσεως είναι η Κομισιόν για το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Α.Σαμαρά που και αυτός επιμένει στην άρνηση του να υπογράψει.

Η ”κόντρα” αυτή, που μπλοκάροντας την 6η δόση μπορεί να μας οδηγήσει σε χρεοκοπία, ευτελίζεται σε επίπεδο ”τσαμπουκά” και επίδειξης δύναμης σε μία αδύναμη Ελλάδα από χαρακτηριζόμενους και ως μισαλλόδοξους ευρωπαίους τεχνοκράτες και όχι εκλεγμένους πολιτικούς.

Προσέξτε τις κουβέντες του εκπροσώπου της Κομισιόν Α.Αλταφάζ.
”Η Ελλάδα πρέπει να παράσχει γραπτή επιβεβαίωση στους ευρωπαίους εταίρους της ότι δεσμεύεται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν να μειώσουν το χρέος της χώρας, ασχέτως με το ποίος θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.Το Eurogroup στο σύνολό του περιμένει από την Ελλάδα, τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, να παράσχουν την ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους στη συμφωνία, και το περιμένουμε αυτό εγγράφως. Θα πρέπει να υπάρξει επιστολή υπογεγραμμένη”.

Συνεχίζοντας ο Αλταφάζ μας κάνει να πιστεύουμε πως το μόνο που τους νοιάζει είναι να περιφέρουν ως λάφυρο τις υπογραφές των ελλήνων πολιτικών κάτω από ένα κείμενο, για το περιεχόμενο του οποίου αδιαφορούν.
” Δεν λέμε ακριβώς το πώς θα πρέπει να γραφτεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πείσει όλους τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας”.

Το ”γόρδιο” αυτό δεμό θα προσπαθήσει να λύσει ο Πρωθυπουργός που πηγαίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ όσο και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε