Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Κυριακή των… κρίσιμων συναντήσεων!

Η Κυριακή των… κρίσιμων συναντήσεων!
Η “Μεγάλη Εβδομάδα” για την Ελλάδα ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα με αρχή την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα ενώ αργότερα θα γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
 

Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα προηγηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.
 
Πριν την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τους κυβερνητικούς εταίρους, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, έχει προγραμματιστεί στις 4.00 το απόγευμα, η
καθοριστική συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.
 
Ο γύρος των επαφών συνεχίζεται αύριο το πρωί, όταν η τρόικα θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
 
Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως στην πορεία των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους κ. Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς, ενώ απεύχονται ενδεχόμενη επαναφορά στο τραπέζι των συζητήσεων του ζητήματος των απολύσεων στο Δημόσιο, μια και το μέτρο της εφεδρείας δεν… πείθει την τρόικα. Δεν κρύβουν πάντως την ανησυχία τους για διαξιφισμούς εντός της κυβέρνησης και κορύφωση των αντιδράσεων από τις θιγόμενες κοινωνικές ομάδες.
 
Κι αυτό καθώς, όπως σημειώνουν, το πακέτο θα υιοθετηθεί στη «σκληρή εκδοχή» του. Μάλιστα όπως φαίνεται οι τροϊκανοί έχουν ήδη κάποιες αντιρρήσεις στο πακέτο των νέων μέτρων και αυτές είναι που έρχονται για να διαπραγματευτούν. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ.
 
Αναφέρουν ως παράδειγμα τις περικοπές στις συντάξεις, όπου θα έχουμε τόσο την κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές για όλους τους συνταξιούχους όσο και κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Επίσης τονίζουν πως οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπούν, ούτε καν η αναδρομική ισχύς τους από 1ης Ιουλίου 2012.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι “γκρίζες ζώνες” της Τρόικας για τα νέα μέτρα

Σαμαράς: “Ζητάμε πιο γρήγορα τη δόση” – Ρομπάι: “Να πληρώσουν και οι πλούσιοι”

Task Force: Να κοπούν οι μισές υπηρεσίες όλων των υπουργείων

Την Κυριακή η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών – Η οργή του ΠΑΣΟΚ για τις διαρροές Μαξίμου – Οι 10 καυτές σπόντες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε