Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Κυβέρνηση προσκαλεί, ο Ερντογάν… προκαλεί!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

“Βλέπει” 130.000 “Τούρκους” στη Δυτική Θράκη ο Τούρκος Πρωθυπουργός και θέτει θέμα αμοιβαιότητας με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης

την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται, όπως ανακοίνωσε χθες, να του αποστείλει πρόσκληση να επισκεφτεί την Αθήνα.

Ο Ταγιπ Ερντογαν στη συνάντηση που είχε χθες με τον Κάρολο Παπούλια στο περιθώριο της ενεργειακής διάσκεψης στο Αμπού Ντάμπι δεν… ξέχασε να αναφέρει στον Έλληνα Πρόεδρο και “τα προβλήματα της Δυτικής Θράκης”
Φαίνεται ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θέλει να έρθει στην Αθήνα με πρώτο στην ατζέντα το μειονοτικό θέμα συνδέοντας την κατά τους Τούρκους ύπαρξη εθνικής μειονότητας στη Θράκη με την Ελληνική στην Πόλη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε για τις εεληνοτουρκικές σχέσεις πως : “είναι λάθος να έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Έχουμε σχεδόν 130.000 ομογενείς στη Δυτική Θράκη, που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Είναι αναγκαίο να εξαλείψουμε αυτά τα προβλήματα. Έχουμε επίσης 3.000 Έλληνες πολίτες μεταξύ των μειονοτήτων στην Τουρκία και αντιμετωπίζουν και αυτοί κάποια προβλήματα. Πρέπει να επιλυθούν αμοιβαία τα προβλήματα αυτά”
Πάγια τακτική διεκδικήσεων της Τουρκίας στην οποία υπάρχει και πάγια ελληνική απάντηση πως η χώρα δεν συζητά θέματα που αφορούν σε Έλληνες πολίτες με ξένες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν δέχεται καμία εξίσωση της θρησκευτικής μειονότητας με την εθνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε